Urziceni şi Herta

  •  
  •  
  •  
  •  

Unirea a învins la Glasgow. Minune şi nu prea, după cum a curs jocul. Altfel, rezultatul ne onorează, însă trebuie susţinut prin continuitate. Un upgrade la această performanţă ar fi calificarea din grupele Champions League, nereuşită încă de nicio altă echipă românească de la începutul competiţiei (sezonul 1992/1993).

Pentru România e un lucru deosebit modul în care evoluează această echipă micuţă în cea mai dificilă competiţie fotbalistică din lume. Imaginea ţării are de câştigat şi din fotbal, după ce gimnastica, scrima sau canotajul au dat semnale că încă se mai poate.

Şi tot despre imagine… Prezent la Târgul de Carte de la Frankfurt, unul dintre cele mai importante evenimente literare ale anului, Lucian Dan Teodorovici a scris despre cât de repede au dispărut de pe raft cărţile în limba română ale Hertei Muller. Mă bucură efectul de simpatie pe care Nobelul îl are deja asupra scriitorilor români contemporani. Se pare că editorii străini sunt mult mai interesaţi de contracte cu ai noştri decât în anii trecuţi. Lucru care nu poate decât să creeze emulaţie în literartura română prezentă.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *