Radu Paraschivescu revine în presa sportivă

  •  
  •  
  •  
  •  

De săptămâna viitoare, în fiecare marţi, Radu Paraschivescu se va întâlni din nou cu amatorii de presă sportivă, în paginile cotidianului ProSport. Am citit cu bucurie această ştire chiar pe site-ul ziarului, unde găsiţi şi un interviu prea scurt cu scriitorul care a renunţat în urmă cu un an şi jumătate la rubrica din Gazeta Sporturilor, în semn de protest faţă de modul în care arăta sportul şi de comportamentul oamenilor din jurul fenomenului sportiv.

M-a surprins faptul că Radu, acest fan al lui Poli Timişoara, a ales ProSportul şi nu Gazeta, dar poate că aşa e mai bine. Chiar sunt curios să aflu de ce… Îmi convine alegerea lui pentru că îmi doream de ceva vreme existenţa unui pol mai puternic anti-Gazeta. ProSportul încă mai are de lucru, dar atragerea lui Radu Paraschivescu e un semn că poate urca. Cel puţin în ziua de marţi are un atu.

Să vă spun şi de ce vroiam întărirea concurenţei pentru Gazeta. Nu-mi place modul în care evoluează acest ziar, pe care îl cumpăr aproape zilnic. Mi se pare ciudat încercarea celor de la gsp de a vinde cd-uri cu Mafia sau Puya alături de ziar (sunt vânzători care nu dau ziarul fără cd). Apoi, de câteva ori mi s-a întâmplat un lucru ciudat când am vrut să comentez pe blogul lui Cătălin Tolontan, redactorul şef al gsp. De pildă, ultima dată, am încercat să-i atrag atenţia asupra modului stupid în care se livrează informaţia în unele articole. Îi scriam că ziarişti precum Eduard Zelgin sau Dan Udrea preferă să repete în titlu, şapou şi corpul articolului acelaşi fapt, de parcă ar scrie pentru imbecili. Exemplul pe care i l-am dat era cam aşa: Titlu – „Gigi a scuipat”, Şapou – „Gigi B., patronul echipei X, a scuipat un suporter”, Text – „Patronul echipei X, Gigi B., a căzut din nou în dizgraţia suporterilor, după ce a comis un act uluitor la sfârşitul meciului X-Y. Ce a făcut Gigi B.? A scuipat un fan al echipei X…”. Cam aşa… Iar comentariul nu a fost aprobat. Nu a fost prima, dar vă garantez că a fost ultima dată când mi s-a tăiat un comentariu pe gsp, pentru că nu o să le mai scriu.

Asta o fi politica lor. Şi dacă aşa văd ei apropierea de cititori, atunci am tot dreptul să mă bucur când concurenţa se întăreşte. Ba chiar îmi doresc lucrul acesta, iar Radu Paraschivescu este, indubitabil, un pas bun pentru ProSport.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *