Alternativa chinezească

  •  
  •  
  •  
  •  

Mai accesibilă decât oricând, Europa e la numai câţiva paşi de orice român. Şi nu vorbesc de teritoriul istoric, ci de Europa de la marginea Bucureştiului, adică magazinul care îi alimentează pe majoritatea bişniţarilor din România. Democraţia a deschis porţile comerţului ieftin şi de calitate îndoielnică…

Dimineaţă, Europa şi cei trei Dragoni Roşii au primit din nou caravana de maşini care vin din toată ţara pentru marfă. Chinezii, turcii şi arabii preferă să vândă en-gros, iar reducerile sunt foarte mari dacă iei, să zicem, patru perechi de pantaloni de acelaşi tip, dar de mărimi diferite. Cele mai multe sunt kitchuri, iar dacă te uiţi cu atenţie, multe din produse se găsesc la preţ cel puţin dublu în supermarketuri sau chioşcuri de cartier. Aşa că Europa bucureşteană e o alternativă destul de bună pentru perioada de criză.

Românii ştiu de ce aleg Europa. Se îmbracă bine cu bani puţini şi reuşesc să facă economie. Cumpărând de acolo, nu iei nimic de la second şi, oricum ai întoarce-o, ai senzaţia că ai făcut o afacere. Pentru că sunt prea mulţi hoţi în ţara asta şi prea mult fals, ca să mai ai încredere în ce pare original la marile magazine.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *