Drepturile noastre toate

  •  
  •  
  •  
  •  

Aş putea să spun din nou că sunt dezamăgit, că mă enervează cum merg treburile în ţara asta, că nu văd mai nimic bun, că mă irită când cetăţeanul este luat la mişto de conducători, dar cui i-ar folosi? N-aş face decât să-mi descarc nervii pe taste. La un moment dat, se satură şi ele.

Totuşi, parcă aş vrea să mă suporte doar cât să-mi exprim nemulţumirea faţă de organizarea votului. După ce că am fost trimis acasă şi că mi se va tăia din salariu pentru că nişte şefi şi-au dovedit incompetenţa ca manageri, am fost nevoit să suport şi frustrarea de a vrea să votez şi a nu putea. Mi s-a părut ruşinos să fiu obligat să stau la o coadă fără sfârşit pentru a-mi exprima un drept constituţional. Nu i-am înţeles pe cei care chiar au aşteptat să le vină rândul, mai ales că multora li s-a închis uşa în nas la ora 21.00. Cum au suportat cei din Gara de Nord să vadă că, deşi există cinci ştampile, s-au construit numai două cabine de vot? Întreb şi eu, ca un om încă normal, cât ar fi costat ca fiecare secţie de votare să aibă număr dublu de cabine şi ştampile? Orice răspuns aş primi, sunt convins că preţul respectiv ar fi mai mic decât cel al panourilor agăţate agresiv pe blocuri, în intersecţii şi pe stâlpi, de parcă omul este obligat atunci când iese din casă să ţină ochii în pământ, dacă nu vrea să-i vadă pe politicieni.

În altă ordine de idei, le dau dreptate celor care au scris că se merge la vot ca la moaşte. Mă gândeam că dacă vreau să fiu sigur că pot să votez în turul doi, trebuie să mă duc de la prima oră, poate chiar ca pe vremuri, la butelii, să-mi pun la rând sania şi păturica din timpul nopţii. În concluzie, ca şi în multe alte domenii, nici aici nu s-a schimbat nimic în ultimii 20 de ani.

Îmi dau seama că tastele s-au cam umplut de nervi. Aşa că, mai bine mă opresc. Şi să iasă oricine, nu mă mai interesează. Oricum sunt toţi o apă şi-un pămant. Cum zice whitenoise, “să se-aleagă viermii fără mine”.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *