Dispută Iaru-Puric, la Realitatea TV

  •  
  •  
  •  
  •  

M-am bucurat ieri să prind pe Realitatea TV un fragment de emisiune cu Stelian Tănase, Florin Iaru şi Dan Puric. Cred că emisiunea se cheamă “3×3”, iar Tănase, realizatorul, l-a avut invitat pe Iaru pentru tot spaţiul de emisie. În cele trei reprize, au venit, pe rând, Mădălin Voicu, Dan Puric şi Dumitru Dragomir. Între Voicu, pe care l-am prins la sfârşit, şi Dragomir (în cinci minute am simţit că trebuie să închid), Dan Puric mi s-a părut puţin din altă lume. Discuţia a pornit de la tema „schizofrenia României” şi a fost savuroasă. Rar mi-a fost dat să urmăresc un aşa dialog între doi oameni de cultură. Puric, implicat, ofensiv împotriva intelectualităţii româneşti („avem o intelectualitate anesteziastă… De când ies din bloc, pe mine mă doare poporul român”). Iaru, puţin agitat că nu-şi poate impune punctul de vedere („Eu nu cred în suferinţa românească… Toate popoarele se plâng”). Puric, pe contraatac: „La Aiud a fost hotel de patru stele?” & „Trăim într-o specificitate a suferinţei noastre” & „Este o ţară care suferă de o rană deschisă” & „Nu confundaţi viaţa cu teatrul. Viaţa nu este un spectacol”. Vă recomand să vă uitaţi la înregistrarea emisiunii aici (sâmbătă, 6 februarie), de la minutul 37 la 1 oră + 7 minute.

Citeşte şi:

0 comentarii la „Dispută Iaru-Puric, la Realitatea TV”

    1. @dragos c
      duelul in sine a fost atractiv… sunt de acord cu tine cand spui ca puric e prea prins de citate. totusi, iaru nu reuseste sa ma convinga, indiferent unde il vad (nu ca as vrea sa ma convinga).

  1. Habar nu am avut cine este Florin Iaru pana in ziua cand a scuipat pe mormantul lui A.P. Atunci mi-am amintit , totusi , ca am vazut , intamplator si fragmentar , la R.T.V. un individ complet dezarticulat atat la limbajul verbal cat si la cel non verbal Azi i-am citit si cateva – doamne iarta-l – insailari stupide Sa fie poezii ?! Vasile Militaru este genial pe langa acest “chinuit al nemuririi” Punct .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *