Dispută Iaru-Puric, la Realitatea TV

M-am bucurat ieri să prind pe Realitatea TV un fragment de emisiune cu Stelian Tănase, Florin Iaru şi Dan Puric. Cred că emisiunea se cheamă “3×3”, iar Tănase, realizatorul, l-a avut invitat pe Iaru pentru tot spaţiul de emisie. În cele trei reprize, au venit, pe rând, Mădălin Voicu, Dan Puric şi Dumitru Dragomir. Între Voicu, pe care l-am prins la sfârşit, şi Dragomir (în cinci minute am simţit că trebuie să închid), Dan Puric mi s-a părut puţin din altă lume. Discuţia a pornit de la tema „schizofrenia României” şi a fost savuroasă. Rar mi-a fost dat să urmăresc un aşa dialog între doi oameni de cultură. Puric, implicat, ofensiv împotriva intelectualităţii româneşti („avem o intelectualitate anesteziastă… De când ies din bloc, pe mine mă doare poporul român”). Iaru, puţin agitat că nu-şi poate impune punctul de vedere („Eu nu cred în suferinţa românească… Toate popoarele se plâng”). Puric, pe contraatac: „La Aiud a fost hotel de patru stele?” & „Trăim într-o specificitate a suferinţei noastre” & „Este o ţară care suferă de o rană deschisă” & „Nu confundaţi viaţa cu teatrul. Viaţa nu este un spectacol”. Vă recomand să vă uitaţi la înregistrarea emisiunii aici (sâmbătă, 6 februarie), de la minutul 37 la 1 oră + 7 minute.

Citeşte şi:

0 thoughts on “Dispută Iaru-Puric, la Realitatea TV”

    • @dragos c
      duelul in sine a fost atractiv… sunt de acord cu tine cand spui ca puric e prea prins de citate. totusi, iaru nu reuseste sa ma convinga, indiferent unde il vad (nu ca as vrea sa ma convinga).

  • Habar nu am avut cine este Florin Iaru pana in ziua cand a scuipat pe mormantul lui A.P. Atunci mi-am amintit , totusi , ca am vazut , intamplator si fragmentar , la R.T.V. un individ complet dezarticulat atat la limbajul verbal cat si la cel non verbal Azi i-am citit si cateva – doamne iarta-l – insailari stupide Sa fie poezii ?! Vasile Militaru este genial pe langa acest “chinuit al nemuririi” Punct .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *