Firul de păr

  •  
  •  
  •  
  •  

Mirosul de iarbă tăiată, îmmm, haaa, îmmm, haaa, întins pe spate, braţele depărtate de corp, privesc cerul şi inspir, o adiere gâdilă paginile unei cărţi deschise, vine ploaia, pic, pic, dacă, de fapt, norii sunt găurile dintr-un cap de duş, iar eu un fir de păr căzut din capul Părintelui? Stropii sunt din ce în ce mai mari, strâng cartea la piept şi-o iau la pas în josul dealului. Purtat de picături, firul de păr se-ndreaptă spre gura de scurgere. Stă în destinul lui să se-nnece, nu e nimeni să-i facă respiraţie gură la gură sau masaj cardiac, mda, firul de păr nu are inimă s-o poţi trezi, firul de păr ştie doar că vine o clipă când va cădea şi că nimeni nu-l va putea lipi la loc, nici măcar Părintele. În cel mai bun caz, El îi va permite altuia să crească acolo unde a căzut celălalt, aşa cum un altul, căutând odihnă, se va depărta de oraş şi se va întinde pe dealul acesta încă nerevendicat de nimeni, va deschide cartea şi va citi că la început era Cuvântul, şi va simţi mirosul de iarbă tăiată, îmmm, haaa, îmmm, haaa. Pic, pic, va veni iar ploaia, iar el se va ridica privind înciudat norii, fără să vadă că, de fapt, acolo, sus, e o mână invizibilă care ţine capul de duş. Îşi urmează drumul pe gura de scurgere şi nu mai are timp să-şi dea seama că dealul e, de fapt, o cadă de baie, iar mirosul este întreţinut de un odorizant programat la 30 de minute. Un om pierde zilnic între 50 şi 100 de fire de păr. Oare câte pierde Părintele?

Citeşte şi:

0 comentarii la „Firul de păr”

  1. Esti cam pesimist, draga domnule, in acest miez de februarie! Daca tot este sa ne evaluam nimicnicia prefer comparatia cu o furnica, macar ea e vie, alearga, construieste, are un rost pe lume, mica asa cum e. Nu ca versul “all we are is dust in the wind” nu m-ar melancoliza…

  2. @catalina
    E posibil sa fie pesimism, dar iti dai seama ca eu n-am cum sa-l mai vad… Cum spui tu, ma pot compara si cu o omida sau un melc… Mi-a venit firul de par pentru ca are referinte biblice: Matei 5:36 – “Nici pe capul tău să nu te juri, fiindcă nu poţi să faci un fir de păr alb sau negru.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *