Trăim de la un delete la altul

  •  
  •  
  •  
  •  

Printre alte răspunsuri, mi-a plăcut următorul pasaj dintr-un interviu pe care Silviu Lupescu, directorul general al Poliromului, l-a acordat blogului istodor:

Am fobie de telefoanele mobile, ma rog, cu ipod-ul am o relaţie mai mult… melomană. Dar nu prea avem ce face, nu mai există viaţă fără tehnică modernă, sînt de acord. Ori de căte ori plec undeva, car după mine o raniţă de alimentatoare, acumulatoare, cabluri, adaptoare, usb-uri, plus laptop-ul, tot harnaşamentul. Nu ele în sine ar fi un pericol, cît faptul că au ajuns să ne transforme viaţa şi chiar modul de a gîndi. Gîndim binar, ca un calculator. Între noi există acum o interfaţă care, oricît de prietenoasă ar fi, rămîne o interfaţă. Accesăm, postăm, dawnloadăm, tastăm, forwardăm şi la urmă cancelăm. Trăim de la un delete la altul. E ceva artificial în acest tip de comunicare, dar nu de disperat.

Citeşte şi:

0 comentarii la „Trăim de la un delete la altul”

  1. Probabil a vrut sa spuna ca relatia lui cu “iPhone-ul” e mai buna, ca la un iPod nu poti vorbi decat in acelasi mod in care o faci cu o carte sau orice alt obiect :))

    1. @iFlory
      Mi s-a parut un om prins in plasa comunicatiilor moderne, un peste acomodat la un nou stil de viata. Cred ca ti-ar placea sa citesti tot interviul, daca nu ai facut-o deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *