Fast-food-ul, mai tare decât Al Qaeda?

Foto: generationbubble.com
Foto: generationbubble.com

Un motiv serios de îngrijorare în State este reprezentat de obezitate. Mai nou, şi armata întrevede dificultăţi în a selecta tineri apţi din cauza obezităţii. Astfel, am aflat că nişte generali în rezervă din armata Statelor Unite au format o asociaţie care se cheamă Mission: Readiness şi care solicită guvernului fonduri de aproximativ un miliard de dolari pe an pentru a regândi modul de hrănire a tinerilor în şcoli.

Un studiu spune că 27 la sută din tinerii între 17 şi 24 de ani sunt prea graşi pentru a se înrola. Procentul neeligibililor creşte până la 75 la sută dacă se iau în calcul şi alţi factori, precum delicvenţa juvenilă sau abandonul şcolar (fără diplomă de la liceu nu poţi intra în armată).

Anul trecut, criza financiară şi lipsa locurilor de muncă i-au ajutat pe cei de la centrele de recrutări, care au raportat aproape 170.000 de înregistraţi. Dar purtătorul de cuvânt al Mission: Readiness, Ted Eismeier, zice că, după ce criza se va îndepărta, cifrele sistemului militar nu vor mai arăta la fel de bine. De aceea, asociaţia respectivă vrea ca mâncarea din şcoli să fie mai sănătoasă, ceea ce ar însemna renunţarea la toată gama de fast-food-uri.

Discuţia este foarte serioasă şi, dacă ne gândim bine, şi la noi a fost la modă destul de recent acest subiect, numai că nimeni din armată nu a făcut un studiu cu privire la riscurile fast-food-ului asupra recrutării. Noi avem atâtea alte probleme, ehe… În schimb, americanii au început deja să scoată generaţia de Burger King-uri din bazele militare din Afganistan.

Dacă vreţi să aflaţi mai multe date intraţi aici, aici sau aici.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *