Bookfest Sibiu, prima ediţie

 •  
 •  
 •  
 •  

Am trecut ieri prin Sibiu, pe la prima ediţie a Bookfestului în variantă ardeleană. Mai bine zis, am reuşit să mă strecor printre sarcinile de serviciu şi reprizele de ploaie. Am trecut prin centru chiar când clopotul anunţa ora 12 fix şi am ajuns în Piaţa Mică puţin înainte ca picăturile să trosnească pe acoperişul cortului în care era amenajat târgul de carte.

Un cort cam de 30 pe 40, cu RAO în dreapta şi Humanitas în stânga. Am fost plăcut surprins să descopăr multe cărţi la preţ redus, fapt care m-a convins să scot din buzunar vreo 150 de lei. Cărţile pe care mi le-am cumpărat de banii ăştia le puteţi vedea aşezate teanc în poza de mai jos. Eu spun că am făcut o afacere destul de bună, chiar dacă peste două săptămâni e Bookfestul ăla mare de la Bucureşti, iar fondurile pentru el s-au cam îngustat acum, mai ales că e criză.

În ce mă priveşte, dezamăgirea Bookfestului sibian a fost lipsa Poliromului. De fapt, erau vreo două rafturi lipite de cele ale Humanitasului, dar doamna de acolo mi-a spus că editura Polirom nu participă la târg. „Dacă vreţi cărţi de la ei, să ştiţi că le găsiţi la librăria Humanitas din centru.” Ştiam, chiar am trecut în fugă şi pe acolo, dar mă interesau promoţiile… Doamna de la librărie, foarte drăguţă de altfel, amintea cumpărătorilor de târg, un lucru frumos, în opinia mea. Am întrebat-o despre neparticiparea Poliromului şi mi-a zis că poate editura a considerat că ar fi fost o cheltuială prea mare pentru doar prima ediţie a Bookfestului sibian (cu un public încă neobişnuit cu un astfel de eveniment) şi că poate s-a „păstrat” pentru târgul cel mare de la Bucureşti. Să sperăm că aşa e şi că la Bookfestul de peste două weekenduri, preţurile vor fi cel puţin la fel ca la Sibiu. Nouă cărţi cu 150 de lei e bine, nu?

A, era să uit. Am testat şi un e-book reader de la iriver. Costa 999 de lei, în condiţiile în care includea un card cu 101 cărţi româneşti în valoare de 299 de lei. Aparatul mi s-a părut finuţ, plăcut la privit şi foarte uşor de manevrat. Mi-a plăcut că are mai multe funcţii (poţi să asculţi muzică şi să-l foloseşti ca reportofon) plus că are o autonomie foarte bună (cică poţi să citeşti vreo 9000 de pagini fără să încarci bateria). Interesant, dar pentru moment pare puţin cam scump, plus că, nu ştiu cum s-a întâmplat, dar chiar când să-l încerc eu, aparatul s-a blocat şi a trebuit restartat. Şi, oricum, nici nu miroase a carte 🙂

Despre ce înseamnă Bookfest în variantă sibiană găsiţi mai multe informaţii aici.

Citeşte şi:

0 comentarii la „Bookfest Sibiu, prima ediţie”

 1. Ai trecut pe lângă noi -cei din cort, partea stângă- şi nu ne-ai spus că eşti Camera fără ferestre… 🙂 Mi-ar fi plăcut să te cunoaştem. 🙂 Teodora

  1. @insemnari
   Pai aveam vreo 50 de minute ca sa cumpar carti si sa ajung la Dacos (hotel Parc). Numai la Camera fara ferestre nu ma gandeam… 🙂 Oricum, Humanitas a fost grozava la targul asta.

 2. Un mic interviu despre iriver story: http://zombietown.info/carte/iriver-story-biblioteca-de-300-de-grame-la-sibiubookfest-1167

  Imi pare tare rau ca ai avut ghinion la primul tau test cu e-readerul. Eu am fost mai sceptic decat tine in urma cu cateva luni, dar mi-am schimbat parerea. mai mult de jumatate din cartile pe care le citesc sunt acum in format digital. asta nu inseamna ca nu imi doresc in continuare o biblioteca imensa, cu zeci si zeci de rafturi 🙂 e-readerul e genial insa cand vine vorba de calatorii, lectura in metrou, autobuz ori tren sau de cartile pe care suntem nevoiti sa le citim, dar nu vrem sa le pastram in biblioteca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *