Petru Popescu, despre ultima lui carte

 •  
 •  
 •  
 •  

“Iubiti cititori romani, cartea mea Fata din Nazaret nu seamana cu Codul lui Da Vinci. Eu nu propun o demascare a unei biserici dominante si perverse. Eu propun o narare a inceputului crestinismului, din interiorul lui. Eu ofer o dezvaluire a Mariei dinauntrul ei, in pieptul ei, si prin respiratia ei. E o carte indrazneata? Poate. Orice opera cu adevarat artistica sfideaza simtul comun – dar il si reafirma ca un simt comun mai amplu si mai real, si mai surprinzator prin simplitatea lui. Maria aceasta, fata din Nazaret, exista de mult in mintile noastre — ca o fata adolescenta atat de plina de farmec si de caracter, incat l-a fermecat si pe Iosif, si pe Aristobol fiul lui Irod, si pe tanarul Pilat, initial agent secret al Romei la Ierusalim, si… chiar pe Dumnezeu in cautarea lui de a gasi o noua Eva, cu ajutorul careia sa se impace cu copiii lui pe care ii izgnise din Rai, cam cu prea multa graba. Fructul oprit, doar el il pusese in pom, si anatomia nocturna a barbatului si femeii tot el o sculptase in asa fel ca ea sa se poata asambla si imbina in mod perfect, fara niciun antrenament anterior!”

Citiţi aici articolul lui Petru Popescu din “Jurnalul Naţional”, despre “Fata din Nazaret”.

Citeşte şi:

0 comentarii la „Petru Popescu, despre ultima lui carte”

 1. Am citit cartea si este extraordinara! Pe langa ideea curajoasa de a ne propune o Fecioara Maria cat se poate de umana, de a-L umaniza pe Insusi Dumnezeu, cartea vine cu o documentare extraordinara cu privire la epoca de pana la anul 1 dupa Hristos. Merita citita! Pe mine, spre exemplu, chiar m-a facut sa ma apropii mai mult de Dumnezeu si de Maica Domnului!

  1. @Constanta
   Din cate stiu, s-a documentat vreo 10 ani pentru carte, asa ca, macar din pdv-ul asta, merita lectura. Update: cică-s 15 ani, nu 10.

  1. @dragos c
   Chiar nu gasesti nimic bun la el? Mi se pare surprinzator ce spui, dar fiecare cu preferintele lui… Parerea mea este ca de la orice scriitor ai ceva de castigat, de invatat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *