Lansare Radu Aldulescu

  •  
  •  
  •  
  •  

Mâine, la 7 seara, la Clubul Ţăranului Român din Bucureşti, Radu Aldulescu lansează “Ana Maria şi îngerii”. Alături de autor: Paul Cernat, Daniel Cristea-Enache, Bogdan-Alexandru Stănescu şi Oana Boca. Pentru cine e interesat, dau “paste” la o parte din comunicatul de presă:

Povestea cartii:
Pe data de 9 februarie 2009, pe adresa de e-mail a Editurii Cartea Romanească sosea un mesaj cu totul neobisnuit: o romanca stabilita de multa vreme la Viena voia sa-si incredinteze drama cumplita unui scriitor roman, care urma sa o transforme intr-o carte. O mama indurerata striga dupa ajutor. Pentru prima data, unui om trecut printr-o grea incercare ii venise ideea sa apeleze la puterea vindecatoare a literaturii.
Cel care a acceptat imediat inedita provocare a fost romancierul Radu Aldulescu. Desi lucra la un nou roman, s-a intrerupt, si s-a urcat in primul avion de Viena, ca sa salveze o poveste si sa traduca un teribil cosmar in litera scrisa. Sa-l neutralizeze, prin forta cuvintului.
Timp de o saptamina, s-a documentat. Laconic, taciturn, preocupat doar de scrisul sau, la intoarcere Radu Aldulescu n-a spus decit atit: „Doamna Mariana este o femeie extraordinara. A avut o viata tare chinuita. Va fi o carte…” .
Avea nevoie de mult curaj ca sa treaca granita realitatii, dar s-a apucat fara intirziere de treaba.
De atunci a trecut putin mai mult de un an. Intre timp, Mariana s-a repatriat. Acum traieste in Romania, iar viata ei, pe care Radu Aldulescu incearca sa o metamorfozeze in fictiune, a devenit, deja, o carte, romanul Ana Maria si ingerii, adica un pariu cu destinul, pe viata si pe moarte.

Despre roman:

Mama Anei Maria, Mariana, a fugit din Romania in 1987 si a locuit la Viena douazeci de ani. Cei mai importanti ani din viata ei. O perioada in care, alaturi de fiica ei, a incercat sa-si infrunte destinul si sa lupte cu boala necrutatoare a copilei. O boala cu nume de fiara: Lupus.
O viata de om, la sfirsitul careia ramin amintiri si o marturisire facuta intregului univers.
Din dragostea si durerea unei mame s-a scris aceasta carte, care nu este doar o poveste adevarata, ci si un act de curaj. Curajul Marianei de a-si dezvalui cele mai intime trairi si suferinte si curajul scriitorului, Radu Aldulescu, de a transforma realitatea in fictiune.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *