Ziua Drapelului

  •  
  •  
  •  
  •  

Astăzi se sărbătoreşte Ziua Drapelului Naţional. Ce înseamnă momentul ăsta şi câţi ştiu de el? Aş lăsa loc liber. N-aş mai scrie nimic…

În Bucureşti, evenimentul a fost marcat printr-un ceremonial care a avut loc în Piaţa Tricolorului din faţa Palatului Cercului Militar Naţional. Până când am ajuns în piaţa respectivă, nimic nu mi-a spus că este o zi deosebită. Mi s-a părut că totul era îmbrăcat într-o sămbătă obişnuită, poate chiar mai liniştită decât de obicei. Mai puţine maşini la Universitate, singurul loc în care nişte drapele, probabil scoase special pentru manifestare, fluturau în bătaia vântului de dimineaţă. În Piaţa Tricolorului, mulţi militari şi puţini civili. Trecătorii se uitau nedumeriţi. Inspiraţi au fost cei care au postat pe faţada clădirii Cercului Militar o pancartă pe care scria „Ziua Drapelului Naţional”, că aşa s-au limpezit multe semne de întrebare.

Ceremonialul a durat vreo 30 de minute, timp în care s-a cântat imnul, s-a arborat drapelul, a avut loc o slujbă religioasă, iar militarii de la Regimentul 30 Gardă au defilat. Printre picături, discursuri (doar două, scurte).

Şi ziua a trecut. Puţini au aflat de ea, puţini îşi mai amintesc de tricolor. Azi e la modă Boc, cursul leu-euro şi altele asemenea. Dacă vă mai interesează, după-amiază sunt aduse la Otopeni trupurile a doi militari români ucişi în Afganistan.

Pentru cultura generală: tricolorul a fost declarat oficial drapel naţional în urmă cu exact 162 de ani, iar Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată de Legea nr. 96 din 1998.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *