“Licitaţie” Le Clezio

 •  
 •  
 •  
 •  

În toamna lui 2008, am cumpărat de la librăria Virgin de pe Champs-Élysées o carte de J. M. G. Le Clézio, laureat al Premiului Nobel în acel an. Am gândit atunci că pot face un efort util de a citi o carte în limba franceză. M-am înşelat… N-am făcut decât s-o răsfoiesc de vreo două ori.

Poate că pe autostrăzile netului se găseşte cineva dornic de un Le Clézio “de la mama lui”. Cartea este RITOURNELLE DE LA FAIM, Gallimard, Collection blanche, şi are 224 de pagini. M-a costat 18 euro (am păstrat şi bonul, ca amintire 🙂 ).

Sunt dispus să o schimb, de aceea aştept “oferte”.

Citeşte şi:

0 comentarii la „“Licitaţie” Le Clezio”

   1. E in romana.
    Probabil tu te gandesti ca ar fi dornici s-o citeasca in original, ceea ce nu-i exclus. Dar atata timp cat avem acces la text, fie si tradus, ma indoiesc ca va fi cineva dornit pentru editia asta. Cel putin asa imi pare mie acum.

 1. Nu dezarma, e posibil sa gasesti. Eu de exemplu, am preferat sa-mi cumpar unele carti in engleza desi se gaseau, sau urmau sa fie traduse, in romana. In original trebuie ca suna altfel 🙂
  In alta ordine de idei am citi un singur Clezio “Pestisorul de aur” si pot spune ca nu m-a dat pe spate. Dar inteleg ca tipul scrie mereu altfel, fiecare carte e diferita de celelalte.
  Si, daca inteleg bine si doresti sa faci un troc, poate ca ar fi fain sa spui cam ce te-ar interesa, ca sa existe contraoferta.

  P.S. Tocmai m-am gandit de fain ar fi sa ia nastere un lant de oferte si contraoferte. Adica cine o ia sa nu o ia pentru el ci pentru altcineva care da alta la schimb si tot asa. 🙂

  1. @divagatii
   Asta era si ideea mea… Poate e cineva care vrea sa o citeasca in franceza…
   Prefer sa nu spun ce-mi doresc, mai ales ca accept aproape orice. Sigur, as vrea o noutate de la Polirom sau Humanitas, dar sunt deschis la orice oferta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *