Nu ştiu cu cine să ţin diseară

 •  
 •  
 •  
 •  

[picapp align=”center” wrap=”false” link=”term=world+cup+trophy&iid=9297800″ src=”http://view4.picapp.com/pictures.photo/image/9297800/sports-news-july-2010/sports-news-july-2010.jpg?size=500&imageId=9297800″ width=”500″ height=”327″ /]Un meci de o aşa importanţă nu se poate privi cu indiferenţă. E finala Campionatului Mondial, aşa că mă simt dator să simpatizez cu una dintre finaliste. Dar nu ştiu cu care. Să vă explic.

Aş ţine cu Spania. Iubesc tiki-taka. Jocul spaniolilor e ca o problemă de matematică rezolvată pe câteva pagini de caiet studenţesc, fără ştersături sau tăieturi. Spania înseamnă Barcelona, clubul care domină fotbalul european de câţiva ani, înseamnă joc pozitiv, care caută poarta adversă. Spania nu ştie să facă antijoc, chiar dacă în ultimul timp a câştigat numai cu 1-0 şi, dacă ar câştiga titlul mondial, ar fi cea mai pragmatică echipă din istorie.

7 goluri a înscris până în finală Spania. Recordul de ineficacitate aparţine până diseară Italiei, Argentinei şi Braziliei (câte 11 goluri la ediţiile din ’38, ’66, respectiv ’94).

Aş ţine cu Olanda în primul rând ca să-i dau „peste nas” caracatiţei Paul, care a indicat Spania drept câştigătoare a finalei. Apoi, parcă toţi îi vor pe spanioli câştigători. De cele mai multe ori, prefer să fiu împotriva curentului, adică să simpatizez cu cei mai puţin atractivi. Olanda a jucat urât până la finală, a câştigat norocos uneori (mai ales cu Brazilia) şi a plictisit în mare parte din evoluţii. Cu un pic de sadomasochism, parcă m-aş simţi bine văzând cum cei care distrug se impun în faţa celor care construiesc într-un fel de efect Mourinho prelungit. Aş vrea să câştige Olanda şi pentru bucuria din Amsterdam, pentru eleganţa fericirii unui popor frumos, care-ţi zâmbeşte dimineaţa de pe bicicletă.

Citeşte şi:

0 comentarii la „Nu ştiu cu cine să ţin diseară”

 1. Spania stie sa faca antijoc, eu asa imi amintesc de la meciul cu Germania. Am in minte ultimele 10 minute in care nemtii atacau iar “conquiztadorii” erau toti pe linia de 16 metrii. Daca asta nu se pune, ei oricum fac antijoc, ma gandesc la “joc pasiv”.
  Nu sunt de acord ca Olanda a jucat urat pana in finala. E adevarat, ideea cu echipele construite tactic dupa modelul Mourinho i se potriveste doar pe jumatate “portocalei”. Olanda nu stie sa se apere.
  Eu o sa tin cu echipa care va primi primul gol in acest meci. Vreau sa vad care din cele doua are puterea de a reveni pe tabela precum Germania aseara.

  1. @mariusfrancisc
   In meciul cu Germania, era normal ca Spania sa se retraga. Cel putin asa ar face orice echipa aproape de finala mondialului. Oricum, imi amintesc de o faza de prin minutul 90, cand Villa jongla in coltul de corner al nemtilor. Asta inseamna a fi echipa mare, dupa parerea mea.
   Tot dupa parerea mea, Olanda e urata. Stie sa se apere, dar nu poate pentru ca nu are fundasii de calitate ai Spaniei. Si revin la intrebarea mea, aplecandu-ma putin spre Spania. Este singura echipa consecventa cu propriul joc, in esenta favorabil atacului. Chiar si in infrangerea cu Elvetia, a atacat, dar nu a fost sa fie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *