Victor Piţurcă şi scrisoarea deschisă a lui Radu Cosaşu

  •  
  •  
  •  
  •  

Mult prea mediatizata situaţie de la Steaua a prilejuit şi înlănţuirea interesantă a două evenimente. 1. Miercuri şi joi, Piţurcă îi spune patronului că pleacă de la echipă. 2. Vineri, Radu Cosaşu îi trimite lui Piţurcă o scrisoare deschisă în care îi solicită reconsiderarea atitudinii faţă de patron.

Mi-e clar că Radu Cosaşu, ca majoritatea celor interesaţi de “microb”, nu ştia ce se întâmpla la Steaua. Şi-a scris articolul, aşa cum o face pentru fiecare ediţie de vineri a Gazetei, din dorinţa sinceră de a vedea cum se schimbă lucrurile.

Există nişte idei în articol peste care timpul a căzut ca un ciocan peste şniţel:

Am vrut de cîtva timp să vă scriu pentru a vă felicita performanţa obţinută de dumneavoastră în schimbarea atmosferei din Ghencea, acolo unde megalomania patronului părea de nebiruit. (patronul e tot acolo, la fel de megaloman şi de nebiruit)

El nu poate trăi, vorbi, gîndi, decît dacă lîngă el, sub ochii lui, nu există operatori care să-l filmeze şi să-i înregistreze spusele. Dumneavoastră aţi intuit foarte bine această tărie (sau slăbiciune?) a personajului; i-aţi cerut nu numai să nu vorbească de rău jucătorii, în public, dar i-aţi fixat şi unitatea de timp în care e obligat să tacă. (corect, mai ales că patronul a făcut conferinţă de presă imediat după demisia antrenorului  rostind, vorba lui Piţurcă, tâmpenii caracteristice)

Ei bine, constat că s-a renunţat la această clauză. Aţi cedat oare dumneavoastră în faţa argumentului: “De banii mei spun ce vreau şi mă pot urca unde-mi place…? Ar fi tristă această concesie într-o problemă deloc minoră, căci, iată, în primele minute după meciul cu Craiova, personajul s-a putut lansa în aberaţii de calibrul acestora: “Craiova nu a jucat nimic în Ghencea…, Steaua nu dă nici o şansă adversarilor…, Doar Dumnezeu îmi poate închide gura” (ferească-ne Dumnezeu, n. mea). Nu vă simţiti vizat? Jignit? Măcar compromis? (se vede treaba că toate astea erau luate în calcul de Piţurcă; el îşi dăduse demisia din aceste cauze înainte ca articolul să fi fost publicat)

Nu vă sugerez să-i răspundeţi în public, să escaladaţi un conflict deocamdată dezagreabil. Vă propun doar să reactivaţi clauza celor 20 de ore de tăcere patronală, după orice meci al Stelei. Sper să vă ajute şi confraţii mei, renunţînd să mai alerge cu toată aparatura pe drumul de la lojă la Maybach, fascinaţi de un rating indecent. Cu stimă crescîndă… (conflictul a escaladat, iar “confraţii” sunt în continuare plantoane la reşedinţa şi biroul patronului)

Sunt curios să citesc articolul lui Radu Cosaşu de vinerea asta.

Citeşte şi:

0 comentarii la „Victor Piţurcă şi scrisoarea deschisă a lui Radu Cosaşu”

  1. Sa sti ca snitelu devine snitel doar dupa cea cazut ciocanu peste el deci inainte nu e snitel asa ca nui corect sa spui ca ciocanu pe snitel. Poate pe pui sau din ces facute snitelele alea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *