O chestiune revoltătoare

  •  
  •  
  •  
  •  

În Bucureşti, e în plină expansiune marcajul pentru biciclişti. Am vaga impresie că înseamnă pe undeva alinierea la nişte standarde europene, deşi pe unde am fost prin Ieuropa n-am văzut aşa ceva…

Marcaje pe asfalt denivelat. Şi pentru pietoni e greu, de biciclişti nici nu mai vorbesc.

Ca pentru orbii în devenire sau pentru visătorii incurabili, marcajele au fost executate din cinci în cinci metri, nu cumva să uite omul că trotuarul este elementul său. Aştept marcajul pe scările de bloc şi eventual în lift sau pe preşul din faţa apartamentului.

În astfel de situaţii, perfect posibile în Bucureşti, cine are prioritate? Biciclistul sau omuleţii?

S-a gândit cineva să economisească vopseaua? Nu cred… Şi presupun că responsabilii acţiunii nu ne iau de idioţi. Pur şi simplu, nu le pasă, iar asta înseamnă nesimţire. De asta ne taie salariile, ca să facă săgeţi pe asfalt.

Aici e o fază intermediară. În zilele următoare, vor apărea şi omuleţii, şi bicicliştii, şi săgeţelele. Dar dacă pe banda asta or să vină bicicliştii, omuleţii pe unde mai trec?

Citeşte şi:

0 comentarii la „O chestiune revoltătoare”

  1. Curand vor avea loc violente. biciclistii zic ca e banda lor, proprietarii de masini si le pun pe trotuar ca n-au unde, parintii cu copii in carucioare sau persoanele cu cumparaturi n-au loc sa treaca si au ingradit si spatiile verzi ca sa nu mai poti iesi in decor.
    Marcajele pentru biciclisti pe trotuarele injumatatite pentru locuri de parcare sunt o sfidare aruncata oraseanului, umblator pe jos sau biciclist, cum o fi el. Si cica sa nu te mai enervezi!

      1. Probabil a cuiva care are relatii la primarie, a speculat treaba europeana cu pistele de biciclisti si, voila. Cui ce-i pasa? Urmeaza, probabil, piste pentru role, placi si trotinete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *