Gaudeamus 2010

Am avut proasta inspiraţie să mă grăbesc şi să merg la Romexpo chiar în prima zi a târgului, pe la ora 12. Sigur că se deschidea la 16, dar am aflat lucrul ăsta cam târziu, adică exact în faţa intrării în pavilionul central, când un nene a încuiat uşa, disperat că tot felul de rătăciţi băteau în geam.

O doamnă cu o sacoşă plină de cărţi, văzându-mi dezamăgirea, mi-a indicat un traseu „românesc”. Am intrat pe o uşă laterală, pe care unii încă mai cărau cutii şi am dat de o insulă populată cu tot felul de omuleţi preocupaţi să umple rafturi.

Am fost printre primii vizitatori ai târgului. Partea proastă: cele mai multe edituri nici nu-şi instalaseră casele de marcat, aşa că nu puteau încasa. Partea bună: cei de la Polirom păreau cei mai avansaţi, toate rafurile lor erau pline, şi mi-au dat voie să casc ochii şi chiar să cumpăr. Cum mi-am impus să iau o singură carte, m-am oprit la „Catch-22”.

De treabă au fost şi cei de la Trei, pe care i-am convins din două încercări să-mi dea Millennium 2 şi 3 (pentru un prieten), chiar dacă nu-şi instalaseră casa de marcat. Mai puţin flexibile, nişte domnişoare de la Adevărul, nu s-au lăsat înduplecate, chiar dacă le-am zâmbit ca un motan.

Am ieşit tot pe uşa aceea dosnică şi m-am lovit de mirosul puternic al sărmăluţelor maramureşene. Aşa că, vorba lui Dragoş C., m-am hotărât să duc mai departe „oglinda online a pasiunii pentru citit”, şi m-am aşezat pentru o porţie de literatură pentru stomac.

 

Citeşte şi:

0 comentarii la „Gaudeamus 2010”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *