Bookland

 •  
 •  
 •  
 •  

M-am simţit bine la Bookland, prima ediţie. Prea puţin a contat pentru mine faptul că Humanitas sau Curtea Veche au decis să nu participe. Nu le-am înţeles hotărârea, dar cred că au avut de pierdut. Iar dacă vor să existe pe piaţă, trebuie să accepte că orice posibilitate de a vinde este de luat în considerare. Pe de altă parte, nu ştiu dacă e corect să se vorbească despre calitatea cumpărătorului de la mall sau să folosim termeni precum cocalizare, aşa cum am găsit pe un blog. Dacă nu mi s-ar părea chiar nişte prostii, părerile astea critice m-ar lăsa indiferent. Numai că nu am cum să stau indiferent când merg într-un loc şi pot să cumpăr cărţi la preţ mult redus faţă de cel din librării. Pentru că aşa a fost la Bookland. Eu unul am dat lovitura la Polirom şi, fără să exemplific, vreau doar să menţionez că mi-a părut rău că n-am banii lui Columbeanu. Am plecat de la AFI cu sentimentul că, în sfârşit, am fost la un târg care într-adevăr a oferit ceva. Sincer, cu aceeaşi ocazie, mi-am cumpărat şi o pereche de pantaloni, că tot îmi intrase salariul pe card. Dacă am greşit, ce să zic? Îmi pare „rău” că m-am simţit bine :). Sper să nu mă fi afectat cocalizarea şi să rezist până la următoarea ediţie a târgului. Între timp o să citesc Saramago, Dan Lungu sau John Cheever, pe care cei care nu suportă ideea de carte în mall îi pot găsi la Bookfestul de luna viitoare.

Citeşte şi:

0 comentarii la „Bookland”

 1. Cred ca cei care au prea multe targuri de carte (fata de noi cei din provincie unde rar vedem asa ceva) nu mai stiu sa aprecieze o astfel de manifestare.:)

   1. Criticii sunt invidiosi pe concurenta… Eu cunosc o situatie (e adevarat din cu totul alt domeniu) unde un astfel de critic a trimis garda financiara la concurenta, de-au platit bietii expozanti de le-au sarit capacele…

 2. He, he, he, daca aveai banii lu’ Columbeanu, crezi ca mai aveai si timpul pentru atata lectura?! Mi-am luat si eu Cheeveru’ ala nou, pe care abia astept sa il citesc… Da’ trebuie sa stea la rand, ca am reusit sa imi iau singurul Haruki Murakami care imi lipsea – Underground; am inceput s-o citesc si … meserie, tata! Ti-o recomand cu caldura; este un demers jurnalistic, pe care nu ar trebui sa il rateze niciun ziarist!! Asadar, iti si imi doresc spor la lectura!!! (Da’ neaparat sa citesti la un moment dat si Underground-ul, daca vrei ti-l imprumut…). Te rog sa observi limbajul de… AFI, da?!

  1. @Constanta
   Am vazut ca Murakami a ocupat un raft intreg la Bookland… A inceput sa ma cam enerveze scriitorul asta (nu neaparat “din cauza” ta). Sunt tot mai multe voci care-l recomanda, iar eu nici macar n-am apucat sa-mi epuizez lista (nu ca as avea cum s-o epuizez vreodata). Oricum, ma streseaza ideea ca e unul tare, cu ochi mici, care m-asteapta la cotitura cu cateva romane meserie, cum spui tu.

    1. @Constanta
     Multumesc pentru recomandare, sigur ma uit… Si sa stii ca am si o carte de el acasa, asa ca nici nu tre sa merg prea departe ca sa ma conving de cat de bun e. Si sunt convins ca ai dreptate cand ii faci reclama, mereu ai avut numai recomandari f bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *