Îmi daţi voie să remarc un ziarist?

  •  
  •  
  •  
  •  

Numele lui e Gabriel Berceanu şi scrie pentru Gazeta Sporturilor. Şi nu trebuie să-ţi placă sportul pentru a-i gusta articolele… Gabriel Berceanu scrie din Utrecht de când cu accidentul lui Mihai Neşu. Şi o face incredibil de bine, incredibil pentru un ziar de sport. Îmi face impresia că e zi şi noapte dedicat subiectului, nu pierde nicio emoţie, nicio frântură de declaraţie… Astăzi, am citit un interviu cu tatăl fotbalistului. L-aş recomanda oricărui „slujitor” din presă. Nu neapărat ca tehnică a realizării unui interviu, cât ca empatie cu interlocutorul.

„În telefon, jarul din glasul părintelui se stinge. Rămîne să mocnească mai departe lîngă firele, masca de oxigen şi cadrul care îi acoperă fiul. Mihai Neşu deja mai are pe cineva de salvat.”

Gabriel Berceanu nu se fereşte nici de metafore, iar asta îl transformă într-o piesă rară. Care nu ştiu cum a apărut la Gazeta, dar sper să o ţină tot aşa. Mulţumesc pentru cum scrii, Gabriel Berceanu!

Citeşte şi:

0 comentarii la „Îmi daţi voie să remarc un ziarist?”

  1. Din pacate domnule Constantin remarcati persoane nepotrivita. In aceasta seara am avut DEZGUSTUL de a constata ca un comentariu care l-am postat pe blogul afiliat gsp al lui Berceanu sa fie sters. Asta in conditiile in care comentariul meu a fost un simplu reply catre un ins care nu a contenit sa ma insulte, plus ca eu nu am insultat pe nimeni, mi-am exprimat opinia in mod civilizat, dar se pare ca coloana domnului berceanu este suficient de indoita incat sa permita aparatului de propaganda gsp sa stearga comentariile care nu le convin, influentand si manipuland sute de mii de oameni, si implicit opinia publica, contribuind decisiv la degradarea constiintei romanesti. iata articolul pentru a va putea convinge cu ochii dvs. Evident ca nu am suportat umilinta si am postat un ultim comentariu, care in mod sigur va fi si acela sters: http://blogsport.gsp.ro/gabrielberceanu/2012/12/27/ce-facem-intre-beneliga-si-urss-championship/#comment-9971

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *