Vă pot interesa

  •  
  •  
  •  
  •  

Scriitorul american Philip Roth a câştigat a patra ediţie a Man Booker International Prize. Premiul se acordă o dată la doi ani şi înseamnă un cec în valoare de 60.000 de lire sterline. Laureaţii din anii precedenţi: Alice Munro (Canada, 2009), Chinua Achebe (Nigeria, 2007) şi Ismail Kadare (Albania, 2005).

La începutul lunii iunie, Polirom va publica ultimul roman al lui Philip Roth, Nemesis (traducere din limba engleză de Radu Pavel Gheo). Din comunicatul editurii: “Nemesis relatează istoria dramatică a lui Bucky Cantor, profesor de sport şi supraveghetor de teren de joacă în Newark. În anul 1944, în oraş izbucneşte o epidemie de poliomielită care ucide sau schilodeşte sute de copii. Bucky Cantor se străduieşte din răsputeri să oprească asaltul ucigaş al bolii, dar eforturile lui par inutile. Criza morală a lui Bucky, un erou american tipic, este accentuată de faptul că a fost declarat inapt pentru armată, în timp ce prietenii săi cei mai buni luptă pe front în Al Doilea Război Mondial. Stors de puteri după eforturile făcute pentru a împiedica raspândirea bolii, ispitit de logodnica lui, Marcia, să fugă din oraş într-o tabără din munţi, unde boala şi moartea nu îi pot ajunge, şi mâniat împotriva unui Dumnezeu nemilos, care ucide copiii fără apărare, onestul Bucky Cantor se trezeşte pus într-o dilemă morală teribilă: orice ar face, riscă să regrete amarnic.”

Dorin Tudoran este invitatul special al celei de-a treia ediţii a Conferinţelor Ateneului Roman. După prezenţa Hertei Muller şi a lui Adam Michnik la Bucureşti, luni, 30 mai, ora 19.00, protagonişti vor fi Nicolae Manolescu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, şi invitatul său special: scriitorul, ziaristul şi analistul politic Dorin Tudoran. Tema întâlnirii: Un ideal pierdut: normalitatea. Biletele vor fi puse în vânzare începând cu data de 24 mai, la casieria Ateneului. Detalii la numărul de telefon 021-315.68.75. Preţul unui bilet: 5 lei.

Citeşte şi:

0 comentarii la „Vă pot interesa”

  1. Philip Roth – un scriitor extraordinar! Daca vei citi cel putin “Pastorala americana” te vei convinge!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *