De ce mă bucur că am Kindle

  •  
  •  
  •  
  •  

Păi da, am uitat să mă laud şi aici că am Kindle. 🙂  Ca niciodată, am reuşit să citesc aproape tot drumul Sibiu-Bucureşti. Cu o carte tipărită, în tremurul autocarului, mi-ar fi obosit ochii în cel mult o oră. Aşa, am mărit puţin fontul şi nu am avut nicio problemă. Ba, din când în când, am mai pus şi câte-un bookmark sau am subliniat pe carte, fără să-mi fie ruşine că o mâzgălesc. Şi am mai luat şi notiţe, scurte idei cu privire la text. Am citit din „Dilăr pentru o zi” mai bine de 60 la sută, că aşa se ţine contabilitatea lecturii pe Kindle. Asta după ce, în drum spre Sibiu, dar şi acolo, dădusem gata ultimul roman al lui Lucian Dan Teodorovici, „Matei Brunul”, de altfel primul meu e-book.

Am trăit şi trăiesc un puternic sentiment de confort şi plăcere citind pe e-book reader. Nu mi-a scăzut deloc entuziasmul în ultimele două săptămâni, de când l-am cumpărat. Şi chiar îmi tot lungesc lista de achiziţii. Unii s-ar putea gândi că sunt puţine cărţi pe piaţă în format accesibil pentru Kindle. Le-aş spune că inclusiv ce pune Poliromul la dispoziţie poate fi citit pe Kindle, cu ajutorul unor artificii, chiar daca readerul ăsta nu permite citirea fisierelor epub si pdf protejate cu Adobe DRM. Sunt programe care te ajută în sensul ăsta. Apoi, cartea-ţi vine pe mail aproape instantaneu. Mai mult durează formalitatea de plată. Iar lectura e un deliciu, deşi nu mai simţi mirosul paginilor.

Kindle-ul mă ajută să reţin mai uşor şi mai repede pasajele care-mi plac. Să marchez citatele. E uşor, de spaţiu în geantă ce să mai zic? Plus de cel economisit în casă… Şi altă chestie: preţul cărţilor. „Matei Brunul” m-a costat 14.95, faţă de 34.95 în varianta tipărită. „Dilăr pentru o zi”, 9.95 faţă de 24.95. Mi-am mai cumpărat „Rădăcina de bucsau” pentru 14.95 (39.95)… Aştept ca orice carte publicată în format clasic să iasă şi ca e-book, dar până atunci am ce citi, slavă Domnului. Timp să fie!

Citeşte şi:

0 comentarii la „De ce mă bucur că am Kindle”

    1. @dragos c
      Intr-adevar, sunt foarte entuziasmat. N-o sa ma rup total de cartea clasica, nici n-as avea cum cu biblioteca de acasa, dar kindle-ul chiar e o chestie utila. Asta dincolo de discutia cu disparitia cartii tiparite. Daca ne detasam de astfel de preconceptii si sa gustam lucrul in sine, n-are cum sa fie altfel decat util.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *