Dacă vă plac poeţii pe gustul lui Manolescu

 •  
 •  
 •  
 •  

Aţi putea merge la Gala poeziei române contemporane. Prima ediţie, sâmbătă, 19 noiembrie, ora 17.00, la Ateneul Român. Intrarea liberă.

Nu mă omor după poezie. Şi-aşa n-am timp de toată proza care mă străbate, dar modul în care este promovat evenimentul mă dezamăgeşte. Adică ne plângem că nu se vinde poezia, dar procedăm aşa:

– Uniunea Scriitorilor dă un anunţ pe site-ul propriu, site care te întâmpină cu un bun venit din partea şefului, fie el şi Manolescu (cu tot cu poză, normal);

– specifici că „selecţioner 🙂 şi moderator” este Nicolae Manolescu;

– în anunţ, spui doar atât: „Citesc din versurile lor 25 de poeţi români”, fără să precizezi care sunt măcar cei mai cunoscuţi poeţi din acea selecţie;

– la întrebarea unui anonim pe blogul lui Horia Gârbea (cel care, de fapt, semnează anunţul de pe site-ul Uniunii) cu privire la alte detalii în legătură cu evenimentul, răspunzi: “Restul veţi vedea pe viu. Vă aşteptăm!”

– faci gala şi-i dai numele şefului instituţiei organizatoare: “Lista lui Manolescu”.

Ştiu că publicitatea negativă e profitabilă, dar în cazul ăsta chiar nu ştiu cine poate fi tentat să ajungă la Gală, în afară de Manolescu, prietenii lui şi, eventual, cei 25 de poeţi. Măcar ei să ştie că sunt pe listă.

Anunţul – aici, postarea lui Horia Gârbea – aici.

Citeşte şi:

0 comentarii la „Dacă vă plac poeţii pe gustul lui Manolescu”

 1. If you can read English! Please, please help me to contact Antoaneta Ralian! I am a very old friend, living in Los Angeles and would very much like to speak with her. If you have any contact information, please let me know!
  Thank you so much..Judy Frankel Stahl
  cajude@aol.com

 2. Lista s-a dorit o surpriză, dezvaluita om cu om in timpul galei.
  Sala va fi plina iar evenimentul televizat, promovat prin clipuri la TVR-C si TVR info ca si difuzarea inregistrarii pe 1 dec ora 22 TVR-C.

  1. @PE
   Interesant mod de promovare. Daca v-as vinde o masina, ce credeti, v-ar conveni sa-i aflati parametrii in timpul folosirii?
   Estimarea dvs., conform careia sala va fi plina, se bazeaza probabil pe invitatiile pe care Uniunea a avut grija sa le trimita. Altfel, acea mentiune, cum ca intrarea e libera, nu stiu cati doritori de poezie ar fi adus.
   Poate comentati si asupra cuvantului cheie din ce inseama USR, “Manolescu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *