Doi de l şi-un dublu v

  •  
  •  
  •  
  •  
Aurora Liiceanu
Aurora Liiceanu

N-aş fi scris din nou despre Aurora Liiceanu dacă n-aş fi trăit, în plină dimineaţă, în plină criză de început de săptămână, dezamăgirea. Prietenul care mi-a trimis fotografiile de la lansarea ultimului volum al doamnei Liiceanu (ce bine că doamnă se scrie cu d mic) mi-a povestit ce i s-a întâmplat la evenimentul de la Librăria Bastilia. „Am cumpărat cartea şi am mers să-i cer autograf. Ştii că nu sunt adeptul autografelor, dar pentru tine… M-am gândit că, dacă o să-mi ceri cartea, o să vrei să-i vezi caligrafia (ce prieten, nu?). Când am ajuns în faţă, m-a întrebat numele. I-am spus numele mic. Domnule, aşa se poate numi şi un şofer de taxi. Care este numele dumneavoastră?  Voia numele de familie…” Prietenul, dezamăgit, i l-a spus, deşi n-a înţeles nici azi, la trei zile distanţă, de ce prenumele nu a fost în regulă pentru autograf. Şi, mai ales, legătura cu şoferul de taxi.

N-aş fi scris pe subiectul acesta, dar Aurora Liiceanu m-a dezamăgit. Las deoparte faptul că, în cazul prietenului meu, după ce a cerut numele de familie, doamna Liiceanu a greşit scriind cu î din a, în loc de î din i, cum ar fi fost corect. Mă întreb însă cum procedează atunci când numele doritorului de autograf este ceva mai complicat, incluzând un y sau un w. „Bellow e numele meu, doamnă. Doi de l şi-un dublu v. Dar ştiţi, vreau cartea pentru soţia mea, Geta. Geta Bellow. Tot cu doi de l şi-un dublu v.” Şi ce vină are şoferul de taxi? Sau cum poate un psiholog să-i răspundă aşa unui admirator? Era un experiment?

Citeşte şi:

0 comentarii la „Doi de l şi-un dublu v”

  1. Poate, totusi, a fost doar o intamplare… Nu ca i-as lua apararea in niciun fel, ca doar nu o cunosc si nici nu am vazut-o vreodata. Dar na, toti avem zile mai mult sau mai putin bune, la fel ca zile mai mult sau mai putin proaste…

      1. Există momente (unice) când ne dăm seama că unele persoane chiar nu sunt ceea ce par a fi; marketingul nu s-a inventat degeaba, dar, în același timp, nu poate schimba total obiectul vânzării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *