Vizavi de cazul ICR

  •  
  •  
  •  
  •  

13458_0_1Ideal ar fi ca scriitorii să facă literatură, nu să fie nevoiţi să combată prostia. Cititorii să citească şi, eventual, să-şi dea cu părerea despre literatura produsă de scriitori. Preşedinţii şi directorii de instituţii culturale să apere cultura, altfel spus „să cultive” cultura şi nu prostia, pe care, ulterior, scriitorii se simt nevoiţi să o combată.

Ce-ar fi să mergeţi toţi acolo unde vă şade mai bine? Cel pasionat de calorifere, la o uzină cu profilul ăsta. Scriitorii, lângă hârtie. Cititorii, la bibliotecă sau unde vă simţiţi mai bine cu o carte în mână.

Gâlceava stârnită de Institutul Cultural Român nu serveşte culturii române, în general, şi literaturii române, în particular. Iar o conducere responsabilă nu se poate certa ca o ţaţă nemulţumită că nu sunt toţi de acord cu ea.

Ce frumos ar fi dacă ne-am răţoi mai puţin şi am munci mai mult! Dacă ne-am face pur şi simplu treaba şi i-am lăsa pe alţii să constate dacă suntem sau nu buni. Cazul ICR-Marga e simplu: lăsaţi-l să se exprime. Cu cât vorbeşte mai mult, cu atât află mai mulţi ce mare om de cultură este.

Altfel, dacă aş lucra în perioada Marga la ICR, cred că mi-ar fi ruşine să merg la serviciu. Şi mi-aş da demisia.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *