Evenimente ALL la Bookfest

  •  
  •  
  •  
  •  

Miercuri, 29 mai, ora 18:00, *standul Editurii ALL

O poveste cu Horațiu, de Doina Papptn1_o_poveste_cu_horatiu

Întâlnire și sesiune de autografe cu Horațiu Mălăele

Despre carte: 

O poveste cu Horațiu încearcă să surprindă freamătul acestui artist complex, începând cu primele sale roluri, continuând incursiunea pe scenele teatrelor care l-au consacrat şi ajungând până astăzi, când a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor şi este atât actor cât şi regizor.

Despre autor:

Doina Papp este critic şi istoric de teatru, membru AICT (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru), cronicar teatral la Bucureştiul cultural (Revista 22).

Vineri, 31 mai, ora 18.00, *standul Editurii ALL

Garsoniera din padurea de macaraleDan ChișuGarsoniera din pădurea de macarale (colecția Strada Ficțiunii)

Lansare în prezenţa autorului

Despre carte:

O poveste şocantă, pe care naratorul o transformă cu măiestrie într-o partitură cu accente de scenariu rocambolesc: povestea emigrantului şi a securistului, dar şi a victimei şi a călăului care schimbă rolurile. Rezultatul este un roman autentic, cu scriitură originală şi un mod neaşteptat de a construi imprevizibilul.

Despre autor:

Dan Chișu a urmat Facultatea de Litere din Iași, abandonând studiile când a părăsit România. După 1989 s-a întors în țară, unde a înfiinţat editura DaKINO Publishing şi s-a ocupat de organizarea Festivalului Internațional de Film DaKINO. În 2005 îi apare primul roman, Singur sub duș, iar în 2007 publică prima ediție din Garsoniera din pădurea de macarale.

Sâmbătă, 1 iunie, Ora 11.00, *standul Editurii ALL

Radu BeliganÎntre actetn1_radu_beligan_-_intre_acte

Lansare în prezenţa autorului

Despre carte: 

Între acte este o culegere de însemnări, cugetări, rememorări și comemorări care constituie tot atâtea documente ale istoriei și filosofiei teatrului. Fie că istorisește o anecdotă, fie că povestește o întâlnire cu Salvador Dali sau cu Eugen Ionescu, fie că alcătuiește tablouri succinte și grăitoare ale monștrilor sacri ai scenei românești, fie că face subtile analize conceptuale ale fenomenului teatral, Radu Beligan rămâne inconfundabil.

Despre autor:

Cu o carieră de 75 de ani și o notorietate indiscutabilă în lumea teatrală internațională, Radu Beligan poate fi considerat, fără îndoială, un caz unic în istoria teatrului.

Sâmbătă, 1 iunie, Ora 14.00, *standul Editurii ALL

Convorbiri cu Alex. Ștefănescu. Ioana Revnictn1_convorbiri_cu_alex._stefanescu

Invitaţi: Alex. Ştefănescu, Ioana Revnic, Dan C. Mihăilescu (critic literar)

Despre carte:

Într-o carieră literară de cincizeci de ani, Alex. Ştefănescu a scris despre câteva mii de autori. I-a portretizat, le-a analizat opera, le-a povestit viaţa.

Dar cine este Alex. Ştefănescu? De ce s-a dedicat criticii şi istoriei literare? Cu ce se ocupă în afară de literatură? Pe cine a iubit? Ce prieteni are? Care sunt adversarii săi? La aceste întrebări şi la multe altele a obţinut răspunsuri Ioana Revnic. Ea l-a determinat pe Alex. Ştefănescu să spună adevărul, tot adevărul şi numai adevărul.

Despre autori:

Alex. Ștefănescu este critic și istoric literar, prozator, dramaturg, publicist, realizator de emisiuni TV. Autor a mii de articole și a 20 de cărți, dintre care a avut un mare ecou Istoria literaturii române contemporane. 1941-2000, apărută în 2005 (Premiul Uniunii Scriitorilor, Premiul Academiei).

Ioana Revnic a publicat studii literare și interviuri în volume colective, articole și interviuri în diverse reviste culturale. A publicat volumul de interviuri Dresură de lei.

Sâmbătă, 1 iunie, Ora 17.00, *spaţiu copii Clubul şoriceilor de bibliotecă

tn1_manualul_meu_de_fotbalAtelier de lectură şi colorat cu Pixi, sub îndrumarea Laurei Frunză, autoarea blogului Idei pentru mămici şi copii (www.laurafrunza.com)

Despre Pixi:

Seria Pixi este alcătuită din cărticele educative care se adresează copiilor între 3-7 ani. Cu desene atractive şi text pe înţelesul copiilor, cărticelele prezintă aventurile unui spiriduş, Pixi, şi ale prietenilor săi, animalele din pădure. Într-o formă simplă şi mai ales prin joc, copiii pot extrage din text informaţii de cultură generală şi nu numai. Fiecare cărticică se încheie cu un joc care să-i ajute pe copii să-şi însuşească informaţiile importante.

Laura Frunză este mama unei fetiţe de patru ani, autoarea blogului Idei pentru mămici şi copii, traducătoare de cărţi pentru copii şi adolescenţi, scriitoare în devenire şi pasionată de tot ce ţine de zona do-it-yourself şi de activităţile cu şi pentru copii.

Duminică, 2 iunie, ora 12:00, standul Editurii ALL

tn1_opere_complete_9_finalBujor Nedelcovici, Jurnalul unui cântăreţ de jazz

Lansare în prezenţa autorului                   

Despre carte:

„Acest mare roman scris de Bujor Nedelcovici, situat într-o ţară de nicăieri, probabil România, conduce cititorul pe urmele unei femei, Maria, în căutarea adevărului, prin ruinele unui trecut răvăşit.“ Dimineaţa unui miracol, Le Monde, 23.02.1993

Despre autor:

De profesie avocat, Bujor Nedelcovici este radiat din motive politice şi munceşte timp de 12 ani pe diverse şantiere şi uzine din ţară. În 1987 părăseşte România şi cere azil politic în Franţa, unde scrie mai multe romane. Este autorul unei opere complexe şi diverse: roman, eseu, film, jurnal, fotografie si publicistică.

*Standul Editurii ALL – pavilion 15 (C1), Complexul Expoziţional Romexpo.

*Spaţiu copii Clubul şoriceilor de bibliotecă, pavilion C3

Postarea reprezintă un material distribuit de Grupul Editorial ALL.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *