Vasile Ernu înoată pentru FILB VI

  •  
  •  
  •  
  •  

7277_10151492735838513_152287982_nNăscut în URSS, Vasile Ernu va înota, pe 6 iulie, la Bazinul sportiv olimpic Lia Manoliu, în cadrul Swimathon Bucureşti. Scopul declarat este de a reuşi să strângă fondurile necesare desfăşurării celei de a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti, Vasile Ernu fiind unul dintre cei trei fondatori ai festivalului, alături de Oana Boca şi de Bogdan-Alexandru Stănescu.

Swimathon Bucureşti, aflat la prima ediţie, este o iniţiativă a Fundaţiei Comunitare Bucureşti şi a Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, destinată strângerii de fonduri.

„Pentru cauza unui festival atât de important precum e FILB, sunt gata să trec Marea Neagră înot. Doar să mă ţină corpul… Însă cred că aici pasiunea contează, aceasta este singurul motiv pentru care, de şase ani, ne încăpăţânăm să organizăm Festivalul”, a declarat Vasile Ernu.

FILB participă la Swimathon alături de alte 19 organizaţii, precum Mai Mult Verde, Fundaţia Principesa Margareta a României,  Asociaţia „Învingem Autismul”, Salvaţi Copiii, Incubator107, Centrul de resurse pentru participare publică, Fundaţia PACT, Habitat for Humanity Romania, Asociaţia pentru Dravet şi alte epilepsii rare, Asociaţia Christophori International, Pot si Eu.Ro , Asociaţia „Bună dimineaţa, Bucureşti”, Fundaţia Comunitară Bucureşti,  Fundaţia Inocenti, Asociaţia pentru naştere naturală şi alăptare, Fundaţia Regina Maria, Motivation Romania şi ALIAT.

Donaţiile pentru FILB  VI se pot face online, prin intermediul platformei Swimathon, sau la faţa locului, în ziua evenimentului.

FILB este cel mai important festival internaţional de literatură de la noi. Cea de a VI-a ediţie va avea loc în perioada 4-6 decembrie 2013, la Clubul Ţăranului din cadrul Muzeului Ţăranului Român, iar primii invitaţi care au confirmat prezenţa sunt Kei Miller, poet şi prozator jamaican stabilit în Marea Britanie, profesor de creative writing la Universitatea din Glasgow, precum şi îndrăgitele prozatoare Sarah Dunant (Marea Britanie), ale cărei cărţi au fost traduse în limba română la Humanitas Fiction, şi Zeruya Shalev (Israel), cu un volum tradus la Humanitas Fiction şi trei romane la Polirom.

Interviul meu cu Vasile Ernu (din iunie 2011) – aici

Citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *