„Sînt o babă comunistă!” – ediţie nouă şi film

  •  
  •  
  •  
  •  

coperta_Sint o baba comunista!_editie limitataEditura Polirom anunţă apariţia, săptămâna aceasta, a unei noi ediţii, limitate, a romanului Sînt o babă comunistă!, semnat de Dan Lungu. Se marchează astfel premiera ecranizării romanului în regia lui Stere Gulea, cu Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea şi Ana Ularu în rolurile principale.
O producţie MediaPro Pictures, filmul Sînt o babă comunistă! va fi lansat de MediaPro Distribution din 23 august, în cinematografele din toată ţara.

Sînt o babă comunistă! se bucură deja de trei ediţii româneşti apărute la Editura Polirom (2007, 2010, 2011), disponibile şi în format digital. Versiunea franceză a cărţii a fost dublu nominalizată la Premiile Europene Jean Monnet (Franţa, 2008), iar cea poloneză la premiul „Angelus” pentru literatură central europeană, în 2011. În 2009 a fost cel mai tradus roman românesc al anului, apărînd în limbile franceză, germană, spaniolă, maghiară, bulgară, poloneză, italiană, turcă, fiind în curs de apariţie în greacă şi slovenă.

Filmul, realizat după un scenariu semnat de Lucian Dan Teodorovici, Vera Ion şi Stere Gulea, prezintă povestea Emiliei (Luminiţa Gheorghiu), o femeie obişnuită dintr-un oraş de provincie, aflată în febra pregătirilor pentru vizita fiicei ei, emigrată în Canada. Viaţa liniştită de provincie a soţilor Emilia şi Ţucu este dată peste cap atunci cînd fiica lor se întoarce din Statele Unite, împreună cu logodnicul ei american. Ceea ce ar fi trebuit să fie o întâlnire fericită se transformă repede într-o situaţie complicată şi în acelaşi timp amuzantă. Părinţii fetei află că tânărul cuplu trece prin probleme financiare grave, aşa că sînt dispuşi la orice sacrificiu pentru ca viitoarea familie a fiicei lor să nu ducă lipsă de nimic.

Interviul meu cu Dan Lungu (din martie 2011), aici.

Trailerul filmului, aici.

Citeşte şi:

0 comentarii la „„Sînt o babă comunistă!” – ediţie nouă şi film”

  1. 🙂 “I love PCR” – simpatica struto-camila. :)) Trebuie sa recunosc ca I love RCP (adica Romanian Communist Party, daca tot ne-am englezit 🙂 ) sau “Eu iubesc PCR” n-ar fi avut acelasi impact. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *