Concurs: câştigi “Autoimun”, de Ioana Nicolaie

  •  
  •  
  •  
  •  

Cu privire la Ioana Nicolaie, mi-a plăcut remarca lui Marius Chivu: “O poetă cu o scriitură singulară la noi – o scriitură feminină, inteligentă, profundă, seducătoare şi prietenoasă”.

“La treizeci și cinci de ani
Când boala tânără iese
În hainele noi, croite cu grijă,
Le duc pe toate în spate
Tot subțiindu-mă, ca ele
Să poată să crească,
Tot adunându-mă, ca ele
Să se poată cât mai bine vedea.” (din poezia “Cursa”)

Volumul “Autoimun” include 46 de poezii, din care 13 sunt grupate în două capitole – ”Mătușa” (7 poezii) și ”Album” (6 poezii). Cu “Autoimun”, publicat de Cartea Românească anul trecut, Ioana Nicolaie s-a întors la poezie, după romane (“Cerul din burtă”, “O pasăre pe sârmă”) şi literatură pentru copii (“Aventurile lui Arik”, “Arik şi mercenarii”).

Puteţi câştiga un exemplar din “Autoimun” lăsând un comentariu la această postare, până luni, 3 februarie, ora 12.00, în care spuneţi  câte volume de poezie aţi citit în 2013 şi de ce aţi vrea să-l citiţi pe acesta. Câştigătorul va fi ales prin random.org. Succes!

coperta1

Citeşte şi:

0 comentarii la „Concurs: câştigi “Autoimun”, de Ioana Nicolaie”

  1. Din păcate, în 2013 nu am citit atât de multe poezii pe cât mi-am dorit. Totuşi, niciodată nu este prea târziu aşa că mi-ar plăcea să mă pot bucura de acest exemplar. “Doamna Cărtărescu” a spus o dată că “Viaţa este mai importantă decât literatura”. Într-un fel este adevărat, dar în acelaşi timp sunt şi de părere că fără literatură nu ar mai fi viaţă. Sper ca în curând să o pot citi pe una dintre cele mai valoroase tinere poete din ultimii ani.

  2. Am citit poeziile Angelei Marinescu pe care, de altfel, le recomand.
    As citi si un set de poezii ale unui poet tanar conteporan, in cazul de fata Ioana Nicolaie, in primul si primul din curiozitate iar apoi pentru stilul abordat.

  3. Anul trecut, o singură carte de poezie. Pe Ioana Nicolaie aș citi-o din curiozitate. Am citit ceva cronici despre poezia ei și nu m-am lămurit dacă e de citit sau nu. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *