Concurs: câştigi “Povestea Bernardei Soledade”, de Raimundo Carrero

  •  
  •  
  •  
  •  

Un roman parcă rupt dintr-o altă lume, fantastic, spectaculos, dramatic, o lectură altfel.

Cam aşa am descris, la momentul lecturii, atmosfera din romanul lui Carrero: “Capitole în care aşteptarea intensă devine un adevărat nod în gât alternează cu cele menite să-ţi dezvăluie faptele trecute, din cauza cărora femeile Soledade au ajuns în această stare, vecină cu paroxismul. Bărbaţii nu supravieţuiesc, iar în colţul camerei, statueta sfântului războinic, soldatul Sebastian, sângerează.” Vezi prezentarea – aici.

Ai prilejul să-l câştigi, lăsând aici un comentariu, până miercuri, 26 martie, ora 12.00, în care spui care este personajul tău literar feminin preferat (de la noi sau de oriunde) şi îţi justifici alegerea. Va câştiga autorul comentariului care-mi place cel mai mult 🙂

Raimundo Carrero, „Povestea Bernardei Soledade, pantera din sertão”, Editura Univers, 2013
Raimundo Carrero, „Povestea Bernardei Soledade, pantera din sertão”, Editura Univers, 2013

Citeşte şi:

0 comentarii la „Concurs: câştigi “Povestea Bernardei Soledade”, de Raimundo Carrero”

  1. Personajul meu preferat feminin este Emma, din romanul “Emma”, scris de Jane Austen. Imi place mult personajul pentu bunatatea ei si pentru talentul de a-si sacrifica propria fericire pentru fericirea altora.

  2. Personajul meu preferat este Anna Karenina din romanul cu acelasi nume de Lev Tolstoi.
    Soarta Annei de un tragism impecabil care iubeste pe cineva din afara casatoriei si care renunta la familia ei, ne framanta si ne atinge sufletul in functie de cum calificam fapta eroinei .Este o femeie rebela, care are curajul sa infrunte toate prejudecatile vremii si sa lupte pentru dragoste.

  3. Lorelei de Ionel Teodoreanu. Am simţit efectiv acea identificare cu stările personajului, în special cu acea melancolie maladivă şi letală de care nu poţi scăpa nicicum …

  4. Personajul meu literar feminin preferat este Melania Lupu din romanele politiste scrise de Rodica Ojog Brasoveanu. Imi place de Melania pentru ca este unica, este o batranica aparent inocenta care incalca repetat legea, insa o face cu atata candoare si cu atata inteligenta incat pe mine m-a cucerit. Dialogurile cu motanul ei Mirciulica sunt de un amuzament incredibil. Daca Melania Lupu ar fi fost o persoana reala, tare mult mi-ar fi placut sa o cunosc si sa iau parte la una din aventurile in care se regaseste adesea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *