Cafeneaua lui Alex. Ştefănescu

 •  
 •  
 •  
 •  

Este vorba despre un proiect al Editurii ALL, o întâlnire în cadrul căreia se discută despre rolul literaturii și al lecturii, și despre necesitatea scrisului. Sub motto-ul: „Cărțile sunt scrisori către prieteni, iar prietenii ne fac viața mai frumoasă”, Alex. Ştefănescu vă invită să vă împrieteniţi cu literatura. Astfel, marţi, 30 septembrie, la 18.30, în mansarda Librăriei Bastilia (Piaţa Romană, nr. 5), îi va avea ca invitaţi pe scriitorul Vlad A. Popescu, autorul cărţii Viaţa face toţi banii și pe psihologa Gigi Ghinea. Tema primei ediţii: Cât e de frumoasă viața?

Invitatii Bastilia 2014 AS1 (1)Veți putea asculta, în lectura actriței Anca Bejenaru, un fragment din cartea Viața face toți banii, apărută la Editura ALL, în colecția Strada Ficțiunii.

Alexandru Semeniuc, elev la Colegiul de Muzică „George Enescu”, va susține un moment artistic la vioară.

Iubitorii de literatură ocolesc autorii români, și nu o fac întotdeauna pe bună dreptate. De multe ori îi judecă greșit, fără a se obosi să le citească scrierile. Am vrea să stabilim un contact permanent între cititori și autorii români, care să-i facă și pe unii și pe alții să fie mai atenți la așteptările celorlalți. Mă bucur că cei la care am apelat pentru a da viață acestor evenimente au fost bucuroși de convocare. Cafeneaua lui Alex. are înainte un drum lung și mulți oameni de împrietenit – Viorel Zaicu, director editorial.

Citeşte şi:

0 comentarii la „Cafeneaua lui Alex. Ştefănescu”

     1. Mda, intentia mea buna s-a dovedit doar un comentariu grabit.

      Sper sa scap de oprobriul public prin stergerea tuturor conturilor online. 🙂

      Ma fac pustnic. Am vazut ca Daniil Sihastru si-a pus chilia pe net – o da in chirie.

 1. 1. A făcut anunțul din chilie? Chilia are wireless?
  2. Există (și pe net) aplecarea către a sancționa greșelile altora. Dar eu cred că cea mai bună reacție când vezi o eventuală gafă nu este să-i zici respectivului că e gogoman, ci să ții pentru tine și să n-o comiți la fel. În felul ăsta, te poți gândi că ești deștept din moment ce doar tu te-ai prins de gafă și nu riști să ți se demonstreze contrariul. Îți spun lucrul ăsta în glumă, desigur, deci n-o lua în serios. 🙂 Poți comenta în continuare.

  1. 1. Are wireless, cum nu. Doar ca o da nemobilata, fapt cam enervant.
   2. Eu prefer sa primesc astfel de antentionari chiar daca se dovedesc gresite pentru ca imi arata ca cel care citeste chiar citeste cu atentie. Sunt mereu binevenite astfel de observatii. Prefer riscul. Mai bine asa decat sa fiu ignorant. Un prea plin de sine, destept imaginat si fascinat de imaginea din oglinda nu ma reprezinta. Traim in societate. Sanctiunile fac parte din modul de a comunica cu ceilalti. Drept dovada discutia destul de indelungata pe care am avut-o. 🙂
   Multumesc de avizul cu privire la comentarii. Pana la retragerea in chilie poate ca-l voi utiliza.

   1. Un scriitor român m-a făcut elitist înainte de a-mi adresa tot felul de injurii doar pentru faptul că i-am indicat câteva greșeli gramaticale dintr-un interviu (nici măcar n-ar fi fost gafa lui, ci a celor care publicaseră interviul pe net). Au fost și ceva amenințări acolo (oripilante, din partea lui), iar momentul respectiv mi-a demonstrat că mai bine stau în banca mea în situații de genul ăsta. Literații nu suportă criticile negative. De aia zic, mai bine vedem, gândim și nu facem prostii ca alții. Măcar să fim noi deștepți.

    1. Mda, eu prefer sa ma pastrez om si sa-mi recunosc conditia de om si sa accept faptul ca nu sunt perfect. Mai mult sau mai putin bun da, poate. Dar nu perfect. Si astfel am scapat de o mare parte de eventuale conflicte – simpla si la indemana solutie care costa doar putina introspectie si acceptarea conditiilor impuse de natura.

     Despre literati… prefer sa nu intru in detalii. Ma tin cat se poate de departe de ei pentru ca am avut nenumarate experiente neplacute. Ca sa nu mai zic ca majoritatea iau pozitii extreme dar se comporta si fac lucruri care sunt total opusul pozitiilor luate – nu si asumate pentru ca nu au caraterul format astfel incat sa-si si asume pozitiile emfatic declarate.

     Am vazut o noua aparitie din punctul meu de vedere suprinzatoare la editura ALL in colectia din care face parte si cartea lui Popescu. Ma intreb prin ce stranie aliniere de planete s-a decis publicarea acelui volum? Consumatorul de suflete se numeste… Problema este ca eu m-am uitat peste acest volumas si m-a facut sa ma gandesc daca nu cumva si restul cartilor din respectiva colectiei au aceeasi “calitate” literara. Mie, ca si cititor, imi pare un risc catastrofal pentru o colectie nou-nascuta care se si vrea una de top mai ales ca are doar romane recomandate de unul dintre cei mai aclamati critici romani…

     Ca tot vorbeam de pozitii asumate mai sus…

     P.S. nu vreau sa incep o polemica dar discutia m-a dus in directia asta.

 2. Pardon – erata: Colectia se cheama: Lista lui Alex. Stefanescu si este cu totul alta colectie decat Strada Fictiunii. Consumatorul de suflete a aparut in prima colectie pomenita iar Viata face toti banii in colectia Strada Fictiunii – o colectie care mie-mi place.
  Mea culpa.

  Inca o gafa: cred ca le-am epuizat pe ziua de azi.

 3. Cred că ambele au apărut cu girul (şi în colecţia) lui Alex. Ştefănescu. Da, este un risc pentru el, însă asumat, mai ales cu prefaţă, în ambele cazuri. Nu ne rămâne decât să citim cărţile şi să le comentăm.
  PS: Încă nu l-am citit pe Codin Maticiuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *