Căștigătorul cărților mele preferate de la Editura ALL este…

  •  
  •  
  •  
  •  

…o câștigătoare: Ioana Naerber, care a scris așa, la propunerea de a-și imagina un început de proză:

Pentru mine… pentru mine a fost altfel. Nu au fost lumânări cu miros de vanilie, nici petale de trandafiri, nici măcar un pat cu saltea moale care să-mi țină corpul într-o poziție confortabilă. Patul meu a fost un câmp cu flori uscate și fire aspre de iarbă ce-mi scobeau în carne. Mirosul, unul grețos, stropit de flori sălbatice, mi s-a lipit de nări în timp ce mă lăsam condusă înspre acel loc. Nu era muzică lentă pe fundal, era doar sunetul pașilor mei. Auzeam cum împingeau aerul ca eu să înaintez. Am sperat, până în ultima clipă, măturând locul cu privirea, strivind pustiul stupid, ca cineva să îmi salveze soarta. Mă cutremura un tremur grosolan și niciun burice de deget nu mi-a mângâiat pielea ca să mă liniștească. În loc de vreun tavan alb, eu vedeam cerul cum se dizolva, închizându-se peste capul meu ca o cutie. Vedeam soarele cum cădea în centrul său, sufocat de ramurile pomilor din deal. Se lăsa întunericul, iar el îmi apăsa pieptul, frecând cu degetele sânii ce de abia aveau vreo formă. Eram pe atunci un copil. Pentru ultima dată. Și-a pus piciorul pe capul meu și m-a obligat să fiu a lui… Nu m-am gândit la Dumnezeu, nu am avut când, deoarece mi s-a golit capul sub presiunea tălpii, iar gândurile au dispărut din mine. Sentimente de singurătate și frică mă țineau dreaptă, țeapănă, fără să fiu în stare să ripostez. Stomacul nu îmi era perforat de aripile fluturilor de iubire, ci se lupta cu loviturile de picioare pe care le primeam supusă.
Pe câmp, fără să vreau, respirațiile ni s-au împletit, după care am văzut cum gura sa coboară înspre mine. Nu am vrut să-i simt gura pe a mea. L-am mușcat. Nu senzual, ci brutal. Ca un animal. I-am simțit sângele în gură, apoi o palmă mi s-a îndesat zgomotos în obraz. M-a strâns de gât până am simțit că nu mai am aer absolut deloc. Simțeam fiecare deget cum se adâncește în gâtul meu, rupându-mi spiritul. Am crezut că mor acolo și ultimul lucru ce mi-a fost dat să văd erau niște ochi turbați. M-a pus să jur că nu am să spun nimănui, altfel va veni după mine…Nu știu dacă fac bine că spun toate astea acum, după atâta timp. Tocmai ție. Mi-e frică.

Felicitări, Ioana!

Mi-a fost greu să aleg, îndeosebi între trei-patru fragmente care mi-au spus mai multe față de restul, însă cel al Ioanei este “the one”. Astfel că ea va primi cele trei cărți preferate de mine de la Editura ALL:

bnr CP ConcursIoana, rugămintea mea este să lași pe pagina de facebook a Editurii ALL un mesaj care să conțină adresa la care dorești să primești cărțile.

Citeşte şi:

0 comentarii la „Căștigătorul cărților mele preferate de la Editura ALL este…”

  1. Foarte frumos! Felicitări pentru concursul câştigat şi succes în continuare! Însă am o singură obiecţie: fragmentul scris l-aş cataloga drept rezumat al cărţii, nicidecum o introducere! Şi nu în ultimul rând felicitări pentru că scrii frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *