Cu ce-aș pleca de la Gaudeamus

 •  
 •  
 •  
 •  

Vasile-Baghiu.Pentru că e târg, se fac liste. După care, ne uităm în portofel și ne îngrozim că listele-s prea lungi pentru hârtiuțele cu care mai trebuie să plătim și întreținerea, și abonamentele, și ratele, și medicamentele.

Eu sunt la primul pas. Fac lista. Și-am văzut pe diverse site-uri sau bloguri de literatură fel de fel de înșiruiri de titluri, care mai de care mai orientate pe promovarea editurilor. Ni se propun titlurile pe care le înaintează cei care se ocupă cu relațiile publice la edituri. Și asta nu e chiar ok, că nu tot ce apare acum e bun.

Sigur, n-aveam cum să ies foarte mult din campaniile de marketing. Însă, m-am gândit să-mi fac o listuță doar cu acele titluri pe care chiar le-aș citi imediat după târg. Adică să nu le așez la coada listei de așteptare, că poate cândva o să-mi placă să pun mâna pe nu știu ce… Nu. Titluri de care chiar îmi pasă.

Bineînțeles, n-o să mă uit în portofel. Îmi iau listuța și mâine, că mai e și „vinerea neagră”, încep colindul.

Mihnea-Rudoiu-2Aşadar:

 1. Vasile Baghiu, „Fericire sub limite”, Editura Charmides, 2014;
 2. Immanuel Mifsud, „În numele Tatălui (şi al Fiului), Editura Polirom, 2014;
 3. Cornel George Popa, „Ura”, Editura Cartea Românească, 2014;
 4. Dan C. Mihăilescu, Ciprian Măceşaru, „Despre nerăbdarea de a fi răbdător”, Editura Humanitas,2014;
 5. Radu Sergiu Ruba, „O vară ce nu mai apune”, Editura Humanitas, 2014;
 6. Mihnea Rudoiu, „Dear Darlin’ Namor”, Editura Tracus Arte, 2014;
 7. Clarice Lispector, „Aproape de inima vijelioasă a lumii”, Editura Univers, 2014;
 8. Alessandro Baricco, „City”, Editura Univers, 2014;
 9. J.R. Moehringer, „Sutton”, Editura Pandora M, 2014;

Gaitan-copertaN-am inclus aici titluri de la Editura ALL, că sunt multe și v-ar părea că sună a reclamă, lucru de care m-am ferit în selecție (oricum, reclama ar fi fost asumată, din moment ce e pe-aici o bulinuță din aceea cu ambasador de brand). Totuși, de la ALL vă recomand să nu ratați cărțile lui Andrew Nicoll (eveniment sâmbătă, 22 noiembrie, la ora 13.00), să vedeți ce apare nou despre Pixi (pentru cei care au copii, sunt nişte cărticele foarte drăguţe) și să vă interesați de cărțile actorilor Vladimir Găitan și Alexandru Arșinel. Despre colecția Strada Ficțiunii nici nu mai amintesc. Sunt acolo titluri unul și unul. Imposibil să nu vă zâmbească unul.

Citeşte şi:

0 comentarii la „Cu ce-aș pleca de la Gaudeamus”

 1. Eu sigur as pleca in primul rand cu Sylvain Tesson, “In padurile Siberiei”. Nu ma dau in vant dupa jurnale, dar cartea asta il are pe “vino-ncoa’ ” in descriere. Poate si pentru ca in secolul dependentei de internet, imi pare incredibil ca cineva sa se izoleze de bunavoie intr-o cabana la capatul pamantului. Si daca totusi se intampla, oare ce-o fi avut sa-si spuna lui insusi timp de sase luni?
  Apoi, as pleca cu “Laur”, a lui Vodolazkin Evgheni. Pentru ca eu nu am citit rus care sa nu scrie bine. Si evident, si datorita similitudinii cu “Numele trandafirului”.
  Si l-as lua si pe Guillaume Musso, “Maine” – pentru ca are eticheta de thriller psihologic, si astea-s cuvinte magice in ceea ce ma priveste 🙂
  Asta-i lista mea scurta, la lista lunga n-are sens sa visez :)))

  1. Ieri am descoperit si un roman nou de Alexandru Vlad, la Charmides.
   Tesson, da… Bun!
   Rusul, nu știu, am văzut că i s-a făcut promovare destulă… Aștept reacții la ea înainte de a da banii.
   Musso rămâne Musso. Știm ce scrie și pentru cine, deci mergi la sigur dacă îți place stilul. O să citesc și eu Mâine 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *