La ALL, BLACK FRIDAY ține o săptămână

  •  
  •  
  •  
  •  

bnr FB Timeline 119“Cu cât merg mai repede, cu atât sunt mai mică”, de draga mea Kjersti (vezi interviul – aici), “Maimuța vine să-și ia craniul” și “Facultatea lucrurilor de prisos”, de Iuri Dombrovski, ehei, “Kamceatka”, superbissima “Kamceatka”, a lui Marcelo Figueras, “Frații de cruce” ai lui Ingvar Ambjornsen, nu mai spun de extraordinarul “Cevengur”, scris de Andrei Platonov, și dacă suntem la ruși, să amintim și de “Școala pentru proști”, de Sașa Sokolov, după care să trecem în Spania, la Luis Landero, cu al său “Portret al unui bărbat imatur” și câte și mai câte alte școli, portrete și frății, toate desprinse din Strada Ficțiunii, colecție a Editurii ALLFA, sunt puse acum pe o tarabă specială, cu REDUCERI FOARTE MARI, doar până joi, 27 noiembrie (inclusiv). Puneți în coș, comandați, iar transportul e gratis. Oferta: aici.

Un cuplu neobişnuit, dintre o ea lovită în tinereţe de fulger şi un el pasionat de statistică, dintre o ea care ar vrea să dispară fără urme şi un el prezent numai în amintirile ei, un cuplu ciudat şi înduioşător, confruntat cu întâmplări absurde, dar şi cu momente pline de delicateţe casnică. (C.P. despre “Cu cât merg mai repede, cu atât sunt mai mică”, de Kjersti Skomsvold)

—————————————-

Lui Figueras i-a ieşit foarte bine vocea copilului, pasionat de serialul TV „Invadatorii” şi de jocul de strategie TEG (în care Kamceatka este un teritoriu râvnit), prin care tensiunea din ţară se simte altfel, influenţată numai de agitaţia părinţilor, nevoiţi să iasă din casa de adopţie pentru a se duce la serviciu. (C.P. despre “Kamceatka”, de Marcelo Figueras)

—————————————-

Frumos la această carte este că bărbatul imatur nu caută explicaţii savante, ci povesteşte felii din viaţa sa, ca şi cum, citind despre oamenii cu care s-a întâlnit, am putea să ne formăm o imagine despre el. Senzaţia este că individul rămâne suma amintirilor sale, iar amintirile sunt redate cum se nimeresc, precum cărţile extrase la un joc de societate. (C.P. despre “Portretul unui bărbat imatur” , de Luis Landero)

Citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *