„Iubesc să fiu femeie. Ghidul femeii de nota 10”, Hedi Hoka

  •  
  •  
  •  
  •  
Editura: Sian Books; Anul apariției: 2014; Nr. pagini: 222
Editura: Sian Books; Anul apariției: 2014; Nr. pagini: 222

Mai știi vorba aia, repetată recent: „poporul are întotdeauna dreptate”?

Poate nu neapărat aşa trebuia aplicată, însă de ce nu? Dacă „Iubesc să fiu femeie” a fost cartea de la ALL care s-a vândut cel mai bine la Gaudeamus, de ce să nu-i arunc măcar un ochi? Cel abia dezlipit de la gaura cheii, desigur. Pentru că, pe lângă bruma de cultură de cuplu, pe care un bărbat s-ar putea să o simtă citind aşa ceva, o carte de genul ăsta este, fără îndoială, un exerciţiu de voyerism.

Arată-mi un bărbat care nu e curios să ştie ce vor femeile. De altfel, există chiar cărţi întregi cu pagini albe, adică nescrise, care cică le explică, pe ele, doamnele şi domnişoarele. Iar Hedi Hoka nu se complică, nu te amână, îţi zice încă din primele pagini ce aştepţi de atâţia ani: „Toate femeile vor acelaşi lucru: să încapă în blugii de la 18 ani, să aibă sânii ca la 20 de ani, să pară cu 10 ani mai tinere şi să aibă mai multă energie”. E o variantă, nu?

Bună pentru cartea lui Hedi Hoka, cu experienţă importantă în dezvoltare personală, membră a „comitete şi comiţii” internaţionale în materie de psihologie, este ideea de a se adresa cât mai multor femei, adică şi celor singure (şi independente), şi celor căsătorite (posibil dependente emoţional) sau divorţate, mamelor şi vârstnicelor. Toate pot fi „de nota 10”, cum este subintitulat volumaşul acesta plin de chestioare practice, utile, probabil, femeilor, că altfel n-aveau de ce să fie aici.

Mi-a plăcut să iau aminte şi sper să-mi fi folosit anumite lecţioare legate de comunicarea în cuplu sau de modul cum trăieşte femeia la diferite vârste. Dar, mai degrabă, m-am amuzat şi chiar am avut un feeling de voyeur la unele sfaturi pe care le oferă, n-am nicio îndoială, bine intenţionată autoarea.

De pildă, cum poţi, ca femeie, desigur, să reîncepi să te simţi bine în pielea ta? Cum ar veni, sexy:

„A te simţi sexy începe cu chiloţii pe care-i porţi! Şi aici nu mă refer la chiloţii tanga, ci la acei chiloţi în care tu te simţi sexy. Aşa că du-te la sertarul cu chiloţi şi scoate-i pe toţi. Pune-i pe pat, oriunde, numai să-i vezi bine. Ia-i pe rând şi întreabă-te: Chilotul ăsta mă face să mă simt sexy? Sortează-i pe cei în care te simţi sexy de cei în care nu te simţi aşa. Mai departe, rămân în joc cei în care nu te simţi sexy. Acum uită-te la ei şi întreabă-te: De ce nu mă fac să mă simt sexy? Perfect! Du-te, caută o foarfecă şi vino înapoi.”

Şi-o să-i tai, ca să te eliberezi 🙂

Apoi, care crezi că e cel mai tare parfum din parcare? Eu, unul, am citit de câteva ori:

„Capulinii, feromonii feminini, se secretă în glandele apocrine localizate astfel: subsuori, vagin, gură, sfârcuri, încheieturile braţelor şi picioarelor şi palmele. (sic!) Da, ştiu, Natura a fost mai darnică cu noi. Dar cel mai puternic miros se găseşte în vagin. Poţi să te foloseşti de el şi să-l pui exact în locurile în care te-ai da cu un parfum. Crede-mă, efectul nici nu se poate compara cu un parfum, oricât de scump ar fi el! Ca să-l aplici, ai nevoie de puţin curaj şi de un deget. Încearcă!”

Clar, nu e o carte pentru habotnice. 🙂 Ei, şi dacă nu-ţi place parfumul ăsta, poate o să fii tot de nota 10. Ce trebuie să faci ca să ai o şansă în plus?

„În fiecare dimineaţă nu uita să te admiri şi să-ţi spui că te iubeşti şi că eşti grozavă. Dă-ţi un pupic în oglindă, ca semn că te apreciezi foarte mult. Oamenii care mă citesc pe mine sunt nişte oameni grozavi. De aceea şi tu eşti la fel, acum, că citeşti această carte. Zâmbeşte.”

Şi eu am zâmbit, pentru că a fost o carte care mi-a provocat buna dispoziţie, mi-a oferit câteva subiecte deochiate de discuţie şi m-a ajutat să înţeleg ceva mai bine femeile. 🙂

Citeşte şi:

2 comentarii la „„Iubesc să fiu femeie. Ghidul femeii de nota 10”, Hedi Hoka”

  1. Dacă m-am amuzat copios citind numai postarea dvs., îmi imaginez ce-o să mă mai distrez citind tot volumul 🙂 Hotărât lucru, nu cred că mă pot apropia de nota 10 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *