“Pavilionul femeilor” merge la…

  •  
  •  
  •  
  •  
Editura Polirom, 2015, 384 de pagini
Editura Polirom, 2015, 384 de pagini

…vă spun imediat 🙂

Am avut parte de un 8 Martie deosebit şi datorită comentariilor voastre. Vă mulţumesc pentru emoţia pe care am simţit-o în toate cele 15 comentarii.

Am extras un număr între 1 şi 15, iar dacă ar fi ieşit 7, aş fi repetat extragerea, pentru că Iulia şi-a exprimat dorinţa în acest sens. Nu a fost nevoie. Cu ajutorul site-ului random.org, am extras numărul… 4.

Aşadar, câştigătoare este autoarea comentariului cu numărul 4, Gabi Morozov, conform contului de Facebook pe care a share-uit postarea de concurs.

Iată comentariul său:

Au fost deja multe zile de 8 martie in viata mea, unele cu surprize, altele anoste, altele sarbatorite cu colegele, la munca, asa ca nu prea stiu ce sa aleg.

Voi povesti, totusi, despre ziua de 8 martie, unica, sarbatorita pe vremea cand am fost profesoara de limba franceza, timp de un an, imediat dupa facultate, la un liceu de stiinte economice, marina si sportiv. In acea zi a nins atat de tare, incat toata circulatia masinilor, autobuzelor si altor mijloace de transport a fost data peste cap, adica nu mai circula nimic. Liceul era destul de departe, dupa calea ferata, si desi ningea ca in povesti, zapada era apoasa si se topea la contactul cu hainele noastre, din care parca ieseau aburi. Se mergea anevoios, astfel ca am ajuns la destinatie cu mare greutate si uda leoarca. Insa in clasa, printre elevii mei, mi-am revenit. Aproape fiecare mi-a oferit fie un buchetel de ghiocei, o garoafa, o zambila, cateva frezii, un zambet frumos, cateva cuvinte bune. Dupa acea zi de scoala am plecat cu un brat de flori cum nu am mai primit decat poate la cununia civila, si cu amintirea unei afectiuni din partea elevilor mei, care se manifesta si azi, dupa atatia ani, cand ma intalnesc din intamplare cu ei pe strada, oameni in toata firea, parinti unii din ei, ingineri, fotografi renumiti, ofiteri pe nave ce strabat marea, oameni de afaceri, taximetristi, executori judecatoresti, si cine mai stie.

UntitledFelicitări, Gabi Morozov! Vei primi un email, la care te rog să răspunzi, pentru a stabili cea mai potrivită variantă ca romanul “Pavilionul femeilor”, de Pearl S. Buck, să ajungă la tine cât mai repede (detalii despre carte – aici).

Mulţumiri participantelor şi Editurii Polirom pentru sprijin! O primăvară frumoasă!

Citeşte şi:

0 comentarii la „“Pavilionul femeilor” merge la…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *