Concurs: câştigi “Holy Cow”, debutul literar al lui David Duchovny – concurs încheiat

 •  
 •  
 •  
 •  

UPDATE:

S-au strâns 24 de comentarii valide, iar în urma tragerii la sorți, norocoasă a fost…

premiuAutoarea comentariului 9, Cristina:

“Depinde, am ereaderul permanent cu mine, dar acasa prefer cartea tiparita….parfumul si obisnuinta, cred.”

Felicitări!

Vei primi un email, la care te rog să răspunzi, pentru a şti unde doreşti să primeşti premiul.

În curând, un nou concurs. 🙂

————————————————————————–

A fost Fox Mulder din serialul The X-Files, dar şi scriitorul Hank Moody din serialul Californication. David Duchovny, Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol principal într-un serial de televiziune în 1997 şi 2008, e scriitor cu acte în regulă. A publicat primul său roman, Holy Cow, acum şi la noi, la Editura Polirom (disponibil şi în format digital), în traducerea Ioanei Filat.

coperta1Holy Cow (2015) este o fabulă pe cît de nostimă, pe atît de emoţionantă despre prietenie, religie, umanitate şi toleranţă. Elsie Bovary, o văcuţă de la o fermă din nordul statului New York, îşi petrece viaţa senină păscînd, studiind celelalte animale şi pălăvrăgind cu prietena ei cea mai bună, Mallory. Lumea sa este însă zguduită din temelii cînd, găsind poarta grajdului deschisă într-o seară, se strecoară pînă la casa fermierului şi află cu stupoare că oamenii nu cresc vaci doar pentru lapte, ci ca să le mănînce carnea şi să le folosească pielea pentru a fabrica diverse lucruri. După această cumplită revelaţie, Elsie hotărăşte să plece în India, unde vacile sunt considerate sfinte şi nimeni nu se atinge de ele. I se alătură îndată porcul Jerry, de curînd convertit la iudaism, care vrea să ajungă în Israel pentru că acolo nimeni nu pune gura pe carne de porc, şi curcanul Tom, dornic să ajungă în Turcia, ţara unde este venerat. Cei trei trec împreună printr-o grămadă de peripeţii, care de care mai hazoase şi mai hazardate, ce pun însă sub semnul întrebării multe realităţi ale lumii contemporane. (© Polirom)

Poţi să câştigi romanul Holy Cow, dacă menţionezi, într-un comentariu la acest text, ce preferi să citeşti: carte tipărită sau ebook? Opţional, să şi explici motivul alegerii.

Concursul se desfăşoară în perioada 18-25 iunie, iar câştigătorul, ales prin tragere la sorţi, va fi anunţat vineri, 26 iunie, într-un update la această postare şi pe pagina de facebook “Oamenii simpli tac cel mai tare”.

 

David-DuchovnyDavid Duchovny s-a născut în 1960, la New York. A studiat literatura engleză la Princeton University şi a obţinut o diplomă de master la Yale University, unde l-a avut ca profesor pe Harold Bloom. A început să scrie poezie în timpul facultăţii, primind o menţiune de onoare din partea Academiei Poeţilor Americani, însă a devenit în scurt timp fascinat de lumea filmului. Şi-a început cariera de actor spre sfîrşitul anilor ’80, rolurile care i-au adus cea mai mare popularitate fiind cel al agentului FBI Fox Mulder, din serialul The X-Files, şi cel al scriitorului Hank Moody, din serialul Californication. În 2015, actorul şi-a lansat primul album de muzică, Hell or Highwater. (© Polirom)

Sursa foto scriitor: duchovnycentral.com

Citeşte şi:

26 de comentarii la „Concurs: câştigi “Holy Cow”, debutul literar al lui David Duchovny – concurs încheiat”

 1. Ce haios sună! Chiar mă aștept la ceva bun din partea lui Duchovny! Și chiar nu contează pe ce citesc, hârtie sau format electronic, atâta timp cât citesc. 🙂 Eu mă împac la fel de bine cu amândouă…

 2. Prefer cartea tipărită dar mă gândesc tot mai des la avantajele formatului electronic. Din motive de spaţiu (nu prea mai am loc pentru cărţi, sau pentru orice altceva) şi din motive de comoditate. Mă bate gândul să îmi iau o tabletă (până nu de mult asta era suprema erezie).

 3. Nu am citit DECAT carti tiparite. Poate imi place mirosul de tus al hartiei tiparite proaspat sau mirosul de vanilie al trecerii timpului peste paginile unei carti. Sau, poate sunt de moda veche. 🙂

 4. Fără a sta pe gânduri, prefer cartea tipărită. Am cochetat de multe ori și cu digitalul, dar nu m-a convins. Probabil sunt mai conservator din fire.

 5. Prefer cartea tipărită, dar când trebuie să petrec mai mult de 20 de minute într-o sală de așteptare mă bucur nespus că pot să citesc o carte electronică

 6. Desi detin un ebook reader de vreo trei ani, acum m-am intors la origini, cum s-ar spune. Imi placea sa citesc carti digitale, era probabil si entuziasmul provocat de noua jucarie. Acum simt ca nu mai am rabdare si nu pot finaliza o carte pe Nook, insa cumpar mereu carti cu placere si le citesc cu o placere si mai mare.

 7. Prefer cartea tiparita. Poate pentru ca imi aduce aminte de copilarie, pentru ca m-am obisnuit asa…imi place pur si simplu. E relaxant sa rasfoiesti o carte si sa trisezi citind finalul. Recunosc ca imi este mult mai comoda varianta electronica atunci cand sunt in deplasare.

 8. formatul electronic …e mult mai la îndemâna , in plus am reușit sa trec peste obișnuita de a citi cărți tipărite dupa ce am citit Game of thrones

 9. Deși am e-reader, cu siguranță prefer cartea tipărită… Poate e mirosul specific, poate modul în care dai paginile, poate doar simplul fapt că o ții în mână, sau modul în care te atașezi de carte simțind că este reală, nu doar un obiect rece.

 10. Carte tiparita. Am si un Kindle, de pe care citesc doar cursuri de la facultate, ca sa nu le mai printez. In rest cred ca nu se poate inlocui placerea pe care o ai cand tii o carte in mana, mirosul ei, paginile, tot 😀

 11. Citesc în ambele formate, dar prefer cartea tiparită pentru că am observat că uit mai repede detalii și personaje atunci când citesc ebooks. Așa că pe e-reader citesc poezie sau romane scurte, iar în format electronic cărți de istorie, eseuri, romane lungi, etc.

 12. folosesc ambele formate, insa prefer de depaaarte cartea tiparita. e cu totul altceva sa tii volumul in mana, sa ii adulmeci mirosul de tiparitura noua, sa dai paginile… si, cel mai important, sa asezi cartea in biblioteca la final 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *