Anca Vieru – fragment dintr-un roman în lucru

  •  
  •  
  •  
  •  

„În fond, orice familie care se respectă are în trecutul ei o sinucidere din dragoste. Unele se pierd în negura vremii și apoi, istorisite din generație în generație, purificate de amănuntele sordide, devin legende de familie pe care să le povestești, pentru atmosferă, la întâlniri romantice. Unde cresc șansele de succes. Dar cu cele recente nu e același lucru. Ele rămân ascunse, nu sunt pomenite în familie, și așa crezi că poți să le uiți. Eroare. Astfel de lucruri nu se uită și, mai devreme sau mai târziu, își fac apariția. Atunci când te aștepți mai puțin. Iar eu nu am aflat prea ușor nimic din ceea ce se referă la familia mamei. Mi se părea ciudat că nu rămăsese nimic de la bunici. O vreme am căutat prin pod. Trebuia să fie pe undeva un jurnal sau un album cu fotografii. Orice familie are așa ceva. Degeaba însă.”

anca vieruAnca Vieru este absolventă de politehnică și a unui master în comunicare. După o perioadă de lucru în cercetare, a schimbat ingineria cu științele umaniste.

A început să scrie de câțiva ani și a publicat în mediul online și în volumele colective Moș Crăciun & co. (Editura Art, 2013) și Ficțiuni reale (Editura Humanitas, 2013), proiect colectiv inițiat de Florin Piersic jr. În 2015, i-a apărut volumul de proză scurtă Felii de lămâie, la Editura Polirom, despre care am scris aici.

Interviul meu cu Anca Vieru – pe bookhub.ro.

Citeşte şi:

2 comentarii la „Anca Vieru – fragment dintr-un roman în lucru”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *