Concurs: câștigi romanul “Ghetsimani ’51”, de Dan Stanca / încheiat

 •  
 •  
 •  
 •  

coperta1

“Intr-o lume dominata de multa rautate, nonvaloare, incultura, vulgaritate care sunt pentru dv. elementele care va fac viata suportabila, as indrazni chiar sa spun frumoasa?”

Felicitări, Cristina! Ai câştigat romanul. Vei primi un email, la care te rog să răspunzi pentru a-ţi putea trimite premiul cât mai repede.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Și nu doar un roman, ci și un interviu amplu, din care afli aproape totul despre acest scriitor prolific, interviu prins ca Addenda la roman. Dan Stanca a scris deja pe prima pagină a cărţii o scurtă dedicaţie pentru viitorul câştigător, aşa că… nu ezita! Ce trebuie să faci?

Ţinând cont de faptul că astăzi scriitorul împlineşte 60 de ani (La mulţi ani!), te rog să-i adresezi o întrebare, oricare. Poate fi legată de un soi de bilanţ pe care şi l-ar putea face în acest moment, de cartea sa preferată, de ce mai citeşte în prezent, de ce mai scrie, ce mai visează etc.

Criterii obligatorii de înscriere în concurs:

 1. Îi transmiţi scriitorului Dan Stanca o întrebare aici, pe blog, într-un comentariu la acest text;
 2. Ai grijă ca întrebarea ta să nu mai fi fost adresată de alt participant la concurs. Nu voi aproba un comentariu copy-paste.
 3. Te străduieşti să te înscrii în concurs din acest moment până miercurea viitoare, adică 7 octombrie, orele 20.00. În acea seară voi anunţa câştigătorul/câştigătoarea aici, pe blog.

„Dan Stanca este singurul prozator de factură eliadescă pe care îl avem. Singurul la care realismul cotidian şi teroarea istoriei fac saltul brusc în metafizic, în simbolismul tradiţiei hermetice, singurul alchimist narativ interesat – fascinat, de fapt – de camuflarea sacrului în profan.” (Dan C. Mihăilescu)

DSC01250Dan Stanca (n. 30 septembrie 1955) a absolvit secţia engleză-română a Facultăţii de Litere din cadrul universităţii bucureştene, în anul 1978. A debutat editorial cu romanul „Vântul sau ţipătul altuia” (Editura Militară, 1992). Ca jurnalist, a lucrat mulţi ani (până în 2008) la cotidianul „România liberă”, unde a publicat sute de articole. Proze, eseuri sau versuri i-au fost publicate în „România literară”, „Luceafărul”, „Viaţa Românească”, „Convorbiri literare”, „Steaua”, „Apostrof”, „Euphorion”, „Ramuri”, „Cotidianul”, „22”, „Dilema”, „Vatra”, „Familia”, „Contrapunct”, „ARC” ş.a. A fost tradus în reviste din Italia, Spania şi Slovenia, și până în prezent i-au apărut peste 20 de romane, cel mai recent fiind “Ghetsimani ’51”, de la Editura Cartea Românească (2015).

Citeşte şi:

9 comentarii la „Concurs: câștigi romanul “Ghetsimani ’51”, de Dan Stanca / încheiat”

 1. LA MULŢI ANI! Vă doresc multă sănătate şi putere de nmuncă pe tărâmul creaţiei.
  Maestre, aş vrea să ştiu care au fost oamenii ce şi-au pus ampreta asupra personalităţii dumneavoastră şi pe cine purtaţi şi acum în suflet?

 2. First of all sărbătoritul să se bucure de tot ceea ce e bun și frumos.
  Știind că Dan Stanca este un grafoman, cât timp mai alocă cititului?

 3. La mulţi ani Maestrului, la mulţi ani tuturor artiştilor condeiului!
  Maestre: în aceste vremuri când cititul devine aproape o frondă, atragerea tinerilor către lectură este o provocare. Autori din alte părţi au câştigat acest pariu cu un “Harry Potter” sau cu “Stăpânul Inelelor”. (Fiica mea face parte din această categorie: a început să citească, aproape exclusiv pe hârtie). Acum, întrebarea: credeţi că avem resursa interioară pentru a produce un astfel de fenomen, dar autohton?
  Toate cele bune, peste zi şi peste noapte!

 4. La multi ani fericiti, domnule Stanca!
  Intrebarea mea este: exista carti din literatura contemporana care va plac foarte mult, exista vreun autor pe care il cititi cu placere, aveti un tip anume de lectura pe care il preferati? (stiu ca am trisat putin, am pus mai multe intrebari intr-una, sper ca nu e o problema)
  Multumesc pentru sansa de a castiga aceasta carte! 🙂

 5. La multi ani!
  Intr-o lume dominata de multa rautate, nonvaloare, incultura, vulgaritate care sunt pentru dv. elementele care va fac viata suportabila, as indrazni chiar sa spun frumoasa?

 6. La multi ani!

  Intrebarea mea vizeaza locuri, orase, tari. Imi place sa calatoresc si apreciez intotdeauna un sfat bun pentru o noua destinatie. Ati putea sa imi spuneti care este cel mai frumos colt din aceasta lume pe care l-ati vazut? Ce l-a facut special? Multumesc!

 7. Buna seara si La multi ani domnului Dan Stanca!
  Intrebarea pe care as dori sa v-o adresez este: Care este cea mai mare teama pe care o aveti? Exista ceva de care va este frica cu adevarat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *