„Duşmanul poporului”, cartea mea în aşteptare la Gaudeamus

  •  
  •  
  •  
  •  

M-am bucurat să aflu că proiectul Cartea în aşteptare merge mai departe. Iar peste câteva zile, când se deschide din nou târgul de carte Gaudeamus, la standul editurii, va fi un colţ în care elevii şi studenţii vor putea găsi cărţi donate de alţii. Nu e mărinimie, nu e marketing, e ceva ce pare că redescoperim zilnic: solidaritate.

La rândul meu, am donat o carte pe care am recomandat-o nu demult pe blog, Olga Slavnikova, „Duşmanul poporului”. Dacă eşti elev sau student şi treci pe la Gaudeamus, ai şansa să o prinzi şi s-o iei acasă gratis. 🙂 Vei găsi în exemplarul donat de mine un bilet cu acest text:

O carte şi amuzantă, şi tragică –  kafkiană, dacă ar fi s-o îmbrac într-un singur cuvânt -, care se potriveşte la fix cu ce se întâmplă în România. E despre Rusia, comunism şi stalinism, dar mai ales despre cum poate puterea unei ţări să sufoce un individ mai greu de subordonat. Te face să zâmbeşti, dar şi să-ţi spui „ia te uită, se întâmplă şi la alţii!”.

Nu uita, târgul are loc în perioada 18-22 noiembrie 2015, la Pavilionul Central Romexpo.

………………………………………………………………………………………………………….

Cartea în așteptare este o campanie socială și culturală inițiată de ALL. Nu toți cei care vor să citească au bani de cărți. De aceea, Grupul editorial ALL le oferă cititorilor darnici prilejul de a-i ajuta pe elevi și studenți să descopere bucuria lecturii. Cei care vizitează standul ALL de la Gaudeamus pot cumpăra o carte care le place, plătind doar jumătate din preț, cu condiția să o lase la raftul special amenajat, în așteptarea cititorului potrivit.

Dăruieşte bucuria lecturii @Gaudeamus!

  1. Alege o carte care îţi place din standul ALL @Gaudeamus.
  2. Plăteşte jumătate din preţul de stand la casă.
  3. Las-o în raftul Cartea în aşteptare special amenajat în standul ALL.

Elevii și studenții se vor bucura de cărțile din acest raft.

La finalul Târgului, cărțile rămase în raftul Cartea în așteptare vor fi donate bibliotecii Colegiului Național “Gheorghe Lazăr” din București.

348 de cărți au fost donate la Bookfest 2015 în cadrul primei ediții a campaniei Cartea în așteptare.

Citeşte şi:

4 comentarii la „„Duşmanul poporului”, cartea mea în aşteptare la Gaudeamus”

    1. Am citit în primăvară de acelaşi autor “Cum se educă fetele în Boemia” aşa că titlul mi-a sărit în ochi. Nu ştiu dacă este o carte foarte bună, dar m-am gândit să diversific oferta de “cărţi în aşteptare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *