O lansare inedită pentru “Central Park”

  •  
  •  
  •  
  •  

Am fost astăzi unul dintre cei aleși să participe la o lansare inedită de carte, așa cum, după mine, ar trebui să fie cele mai multe. Cartea cu pricina este, desigur, „Central Park” de Guillaume Musso, pe care am avut plăcerea să o redactez pentru Editura ALL, însă vă rog să mă credeţi că n-am ştiut nimic despre ce avea să se întâmple cu prilejul lansării.

Locul: Puzzle Rooms, pe Strada Grigore Cobălcescu, din Bucureşti – pentru cei familiarizaţi cu locul, la câţiva metri de Policlinica militară şi de sediul Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război. Puzzle Rooms e o casă ca toate celelalte. Până când intri în ea. 🙂 Înăuntru înţelegi că se potriveşte de minune cu celelalte instituţii de pe stradă. Fiecare cameră a fost amenajată pe o anumită temă (civilizaţia mayaşă, minionii, Sherlock Holmes) şi permite participarea la un soi de test-aventură, din care ieşi provocat, cucerit şi cu senzaţia că ţi-ai pus mintea la contribuţie. Şi poate că nu e doar o senzaţie… 🙂 Pentru că, în aproximativ o oră cât am stat în una dintre camere, cu scenariul adaptat la acţiunea din „Central Park”, am văzut la fel de multe lacăte ca pe un pod al îndrăgostiţilor la modă în unele oraşe din Vest. Doar că toate aveau cifru. 🙂 Şi fiecare cifru permitea deschiderea unui sertar sau a unei cutiuţe, în care se afla un bileţel, pe care era scris un cod, de introdus într-un alt cifru şi tot aşa. O nebunie!

Când eram la început şi ajunseserăm la una dintre cele mai mici cutii cu lacăt.

Bine că am făcut echipă cu două fete deştepte, Irina (de la Irina Citeşte) şi Joe Popov (de la ozzy.ro), de care am fost legat cu cătuşe 🙂 Adevărul e că între două nu te plouă. E chiar bine, pe cuvânt, mai ales când eşti legat de ele cu cătuşe. 🙂 (cel puţin la început, până am găsit cheiţele)

Nu vă gândiţi la prostii, că treaba a fost chiar serioasă. Trebuia să descoperim în urma unui milion de indicii (pe bune că le-am pierdut şirul) cine l-a ucis pe un profesor-chimist care şedea cuminte şi rece cu capul pe masă într-o cameră alăturată (am pus poza ca să mă credeţi).

Pe decedat l-am căutat în buzunare, şi la halat, şi la pantaloni, şi nu vă mai spun câte scaune am percheziţionat ori sub câte covoare am scotocit un ceva care să ne ajute să mergem mai departe. O treabă excelentă au făcut cei de la Puzzle Rooms, un loc cu adevărat potrivit pentru cei care vor să se distreze inteligent în timpul liber.

Că am reuşit să identificăm criminalul sau nu contează mai puţin. Sunt mulţumit că am reuşit să ajung la calculator şi să vă povestesc cum a fost, pentru că până şi la ieşirea din casă, după ce totul se terminase, aveam impresia că mai trebuie să potrivesc vreun cifru ca să pot ajunge în stradă. O experienţă pe măsura romanului „Central Park”, pe care vă invit să-l citiţi. Şi să vă poftesc la Puzzle Rooms (www.puzzlerooms.ro), pentru că merită!

Citeşte şi:

2 comentarii la „O lansare inedită pentru “Central Park””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *