Pentru că vreau multe, mai multe decât pot duce, mi-am propus să aleg doar un titlu de la editurile pe care am de gând să le vizitez la Bookfest. Am ales subiectiv, desigur, şi supărat că nu am decât o bibliotecă în care încă mai păstrez în ţiplă cărţi de la târgul precedent.

ALL

„Aşa ceva nu ţi s-ar putea întâmpla niciodată” de Jon Mc Gregor – proză scurtă; pentru că nicio dragoste nu se uită (a se citi „Până şi câinii”, un roman dur, prea puţin apreciat la noi); de la un scriitor laureat IMPAC Dublin şi nominalizat la Man Booker Prize.

Herg Benet

„Rockstar” de Cristina Nemerovschi; pentru că ştiu că merg la sigur cu o lectură neplictisitoare şi pentru că de la Herg mi-am luat deja „Miasma” lui Flavius Ardelean, ca ebook.

Cartea Românească

“Ultima ţigară a lui Fondane” de Cătălin Mihuleac; pentru că vine de la autorul romanului “America de peste pogrom”; am citit fragmente, cunosc omul, sigur a scos ceva bun.

Humanitas

„Vremuri second-hand” de Svetlana Aleksievici; pentru că, după „Războiul nu are chip de femeie”, mai vreau.

Litera

„Tot ce nu ţi-am spus” de Celeste Ng; pentru că e din noua colecţie Buzz Books şi pentru că scrie pe copertă „cartea anului pe amazon.com”; sigur nu-i de filosofeală, dar o ţin pentru zilele-n care o să am chef de „a quick one” 🙂

Nemira

„Un cititor în pădurea din oglindă” de Alberto Manguel; pentru că mă ispiteşte şi pentru că Bogdan-Alexandru Stănescu nu traduce orice.

Polirom

„Ridicat de la pământ” de José Saramago; pentru Saramago n-am nevoie de motive.

Publica

„Diavolul din oraşul alb” de Erik Larson; pentru că Narator şi pentru că 592 de pagini; în Narator, cărămizile dor plăcut.

Trei

„Cartea clanului din Baltimore” de Joël Dicker; sunt curios să văd dacă domnul acesta e la fel de tare şi la al doilea roman; „Adevărul despre cazul Harry Quebert” a fost wow.

Vremea

„Preţul aurului. Sinceritate incomodă. Memoriile unei campioane olimpice” de Maria Olaru; ca să văd cât de mult îi poate seca pe unii oameni setea de medalii/bani/faimă.