Bookfest – fiecare editură cu „must”-ul ei

  •  
  •  
  •  
  •  

Pentru că vreau multe, mai multe decât pot duce, mi-am propus să aleg doar un titlu de la editurile pe care am de gând să le vizitez la Bookfest. Am ales subiectiv, desigur, şi supărat că nu am decât o bibliotecă în care încă mai păstrez în ţiplă cărţi de la târgul precedent.

ALL

„Aşa ceva nu ţi s-ar putea întâmpla niciodată” de Jon Mc Gregor – proză scurtă; pentru că nicio dragoste nu se uită (a se citi „Până şi câinii”, un roman dur, prea puţin apreciat la noi); de la un scriitor laureat IMPAC Dublin şi nominalizat la Man Booker Prize.

Herg Benet

„Rockstar” de Cristina Nemerovschi; pentru că ştiu că merg la sigur cu o lectură neplictisitoare şi pentru că de la Herg mi-am luat deja „Miasma” lui Flavius Ardelean, ca ebook.

Cartea Românească

“Ultima ţigară a lui Fondane” de Cătălin Mihuleac; pentru că vine de la autorul romanului “America de peste pogrom”; am citit fragmente, cunosc omul, sigur a scos ceva bun.

Humanitas

„Vremuri second-hand” de Svetlana Aleksievici; pentru că, după „Războiul nu are chip de femeie”, mai vreau.

Litera

„Tot ce nu ţi-am spus” de Celeste Ng; pentru că e din noua colecţie Buzz Books şi pentru că scrie pe copertă „cartea anului pe amazon.com”; sigur nu-i de filosofeală, dar o ţin pentru zilele-n care o să am chef de „a quick one” 🙂

Nemira

„Un cititor în pădurea din oglindă” de Alberto Manguel; pentru că mă ispiteşte şi pentru că Bogdan-Alexandru Stănescu nu traduce orice.

Polirom

„Ridicat de la pământ” de José Saramago; pentru Saramago n-am nevoie de motive.

Publica

„Diavolul din oraşul alb” de Erik Larson; pentru că Narator şi pentru că 592 de pagini; în Narator, cărămizile dor plăcut.

Trei

„Cartea clanului din Baltimore” de Joël Dicker; sunt curios să văd dacă domnul acesta e la fel de tare şi la al doilea roman; „Adevărul despre cazul Harry Quebert” a fost wow.

Vremea

„Preţul aurului. Sinceritate incomodă. Memoriile unei campioane olimpice” de Maria Olaru; ca să văd cât de mult îi poate seca pe unii oameni setea de medalii/bani/faimă.

Citeşte şi:

4 comentarii la „Bookfest – fiecare editură cu „must”-ul ei”

  1. ai facut niste alegeri interesante, bazate si pe experientele anterioare. ma gandesc acum la cartea lui Joel Dicker care pe mine nu m-a impresionat la fel de mult, asa ca nu am asteptari asa de mari de la cea de-a doua. ma mir ca nu te-a tentat “Toata lumina pe care nu o putem vedea” sau biografia lui Charlie Chaplin – 2 titluri pe care nu le-as fi ratat. in schimb Saramago si carea Mariei Olaru chiar ma atrag.:)

    1. De “Toată lumina…” fug pentru că prea e lăudată şi n-am un feeling bun când se întâmplă aşa. Poate o s-o încerc când o s-o găsesc ca ebook. La biografie, chiar m-am gândit, însă cum mi-am propus să aleg doar câte o carte per editură, a picat “la mustaţă”.

  2. Ultima țigară a lui Fondane o am și eu, abia aștept s-o citesc. Eu aș mai vrea Evreii și cuvintele, de Amos Oz și fiica lui, Fania Oz-Salzberger, așa, fără să stau să caut printre ofertele editurilor. Mă atrage și Alberto Manguel… dar mă duc azi la târg, văd eu cu ce vin de acolo. :p

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *