Cum m-am decis să predau Bookhub.ro

  •  
  •  
  •  
  •  

Din martie 2015, mă ocup de ce înseamnă coordonarea editorială a site-ului Bookhub.ro. Unul creat la iniţiativa mea şi a doi prieteni open-minded, care m-au sfătuit să intru într-un astfel de proiect imaginându-şi că pot face treabă bună şi în echipă, nu doar pe un blog personal.

În acest interval, am corectat şi editat fiecare articol publicat pe bookhub.ro (fix 571 de articole). Am ales fotografiile, am creat mii de linkuri, am ţinut legătura cu editurile, am intrat în parteneriate la anumite evenimente, am fost cât de cât o voce nouă în lumea literară de la noi.

Am creat o echipă, mai puţin sudată decât mi-aş fi dorit, dar cu câteva nume care s-au impus uşor şi care acum sunt cunoscute pentru calitatea scriiturii lor. La un moment dat, am recreat pagina de facebook a site-ului, pentru că reţeaua de socializare a şters-o fără nicio explicaţie, în ciuda reclamaţiilor. Am pus ore peste ore de muncă, dintr-un soi de nebunie greu de explicat şi de înţeles.

Mi-a şi plăcut, trebuie să recunosc. Am fost şi am rămas pasionat de tot ce este legat de cărţi, însă am ajuns la concluzia că mă aflu într-un punct mort. Obligaţiile de toate felurile mă determină să prioritizez. Asta, dacă vreau să-mi mai rămână timp şi pentru citit. Ori pentru scris. Într-o astfel de situaţie, mi-am spus că nu are rost să mă încăpăţânez şi să ţin cu dinţii de un proiect care poate să arate şi mai bine. Mi-am dorit un ritm mai susţinut al textelor, într-o varietate mai mare, un alt dinamism, pe care, mi-am dat seama, nu aş fi fost capabil să-l întreţin mult timp.

De aceea, Bookhub.ro rămâne pe mai departe pe mâinile Nonei Rapotan. Cea care oricum era foarte activă şi are energia şi nervii pentru aşa ceva. Sunt sigur că se va simţi o schimbare în bine; important va fi ca această schimbare să dureze şi să atragă cititori.

Succes, Bookhub.ro!

Citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *