„Matei o iubeşte pe mami” de Brigitte Weninger şi Eve Tharlet

  •  
  •  
  •  
  •  

În minunata serie cu iepurașul Matei, Editura Nemi a ajuns la cărticica a patra.

De data aceasta, Matei întârzie la masă. Mai mult de atât, nu dă semne că ar ști ce e aceea politețe când intră brusc în timp ce familia Iepure savurează o tocană de morcovi.

Isteț, când își dă seama că mama lui chiar s-a supărat, schimbă vorba și o întreabă când este Ziua Mamei. O întrebare foarte potrivită, mai ales că încă mai are timp să se pregătească.

De aici, Matei și frații lui fac un plan. Ziua Mamei va fi specială, iar Matei îi va arăta că o iubește așa cum numai un iepure bine-crescut poate.

Lecțiile de învățat din povestea aceasta sunt numai bune pentru copiii de grădiniță și din primii ani de școală. Ele au de-a face cu respectul, cu dragostea, prietenia și politețea. Este vorba atât despre maniere, cât și despre cum se pot învăța niște reguli în mod amuzant.

Seria Matei este foarte potrivită și pentru copiii care învață să citească. Desenele sunt cel puţin drăguțe, iar literele, suficient de mari.

În plus, ce-mi mai place foarte mult e că numele iepurașilor sunt adaptate la publicul român. În afară de Matei, îi cunoaștem pe Dan, Ana, Luca și Irina. 🙂 Chestiunea aceasta mi-a spus că editorul este atent cu publicul său şi că încearcă să-l formeze cumva. Titlul original era “Pauli – Liebste Mama” şi nici nu vreau să mă gândesc ce nume aveau fraţii lui Pauli…

Brigitte Weninger şi Eve Tharlet, „Matei o iubeşte pe mami”, Editura Nemi, 2017, traducere: Cristina Nan, 28 de pagini

Carte disponibilă pe libris.ro şi pe site-ul editurii.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *