Trei cărți, de la trei scriitori români de azi, pot fi ale tale

  •  
  •  
  •  
  •  

UPDATE:

În urma tragerii la sorţi, efectuată cu ajutorul random.org, a fost extras participantul care a înregistrat al 16-lea comentariu.

Felicitări, Viorica Stăvaru! Vei primi un email pentru a stabili cum ajungi în posesia premiului.

 

 

………………………………..

Ce poți câștiga?

Mihai Radu – „Extraconjugal”, Tudor Ganea – „Miere” şi Bogdan-Alexandru Stănescu – „Copilăria lui Kaspar Hauser”

Cele trei cărţi au apărut recent în colecţia Ego.Proză a Editurii Polirom şi toate au, cel puţin deocamdată, cronici foarte favorabile. Eu, unul, am de gând să le citesc pe toate. De altfel, sunt pe cale să termin „Extraconjugal”, un roman prin care cred că Mihai Radu confirmă impresia foarte bună lăsată odată cu „Sebastian, ceilalţi şi-un câine” (Polirom, 2014).

„Extraconjugal” este despre familie, despre chestiile care se moştenesc chiar dacă rămân nespuse şi care ne influenţează peste ani, despre sinceritate în cuplu şi despre dificultăţile asumării propriilor fapte.

„Cartea se citește pe nerăsuflate, e ca un film care curge de la sine și în care te regăsești, iar umorul lui Mihai e acolo și el, ca mereu binevenita linguriță de miere în care se ascunde întotdeauna ceva nasol, care n-ar putea fi înghițit altfel decât camuflat”, a scris despre „Extraconjugal” Simona Tache.

Tudor Ganea a scos repede un roman nou, după ce a debutat excelent, „Cazemata” (Polirom, 2016) culegând numai laude din partea criticilor literari şi a cititorilor obişnuiţi.

Amestecul de realism şi oniric se pare că s-a păstrat şi în „Miere”. Şi nu doar atât. „O carte vie, cu puls”, a spus despre ea Radu Paraschivescu în cadrul unui eveniment de la librăria Humanitas Kretzulescu. Iar Laura Câlţea, tot acolo, a spus că „Miere mi s-a părut mai bun decât Cazemata”.

„Copilăria lui Kaspar Hauser”, proiectul prin care poetul şi criticul Bogdan-Alexandru Stănescu a făcut trecerea la proză, a fost scris ca o înlănţuire de 12 povestiri cu acelaşi narator şi este prezentat ca „roman de maturizare, roman al deformării”. Despre Kaspar Hauser şi motivul literar al copilului crescut de lupi se găsesc lesne informaţii. Aici, veţi avea parte de o nouă interpretare a acestui motiv, într-un Bucureşti care trece de la socialism la democraţie. „M-a răscolit, m-a întristat, m-a amuzat, mi-am adus aminte de anii ’90, care cred că pentru generația care s-a maturizat în perioada aia a reprezentat o nebunie, o trecere de la agonie la extaz, de la planuri mărețe la cea mai cumplită deznădejde”, a spus Virginia Costeschi despre această carte, cu prilejul lansării de la Grădina Cărtureşti din Bucureşti.

 

Ce trebuie să faci ca să le poţi câştiga?

Te rog să scrii, într-un comentariu la acest articol, numele a trei scriitori români de azi (de sex masculin 🙂 )pe care-i citeşti cu plăcere. Trei nume. Pot fi altele decât cele ale autorilor cărţilor pe care le ofer ca premiu, pot fi chiar ei, tu decizi.

Eu voi încerca să fac şi un soi de clasament pe baza numărului de nominalizări, de aceea ar fi de dorit să fii atent şi sincer când alegi cele trei nume.

Comentariul tău trebuie să fie aprobat până sâmbătă, 22 iulie, ora 24.

Când completezi răspunsul, să nu uiţi să laşi o adresă de email pe care chiar o foloseşti, ca să te pot contacta dacă vei fi ales drept câştigător.

 

Cum decid cine câştigă concursul?

Prin random.org. Voi extrage un număr, care va corespunde ordinii cronologice a validării comentariilor. Câştigătorul ia tot, adică primeşte toate cele trei cărţi.

Aşadar, concursul este deschis în perioada 17-22 iulie. Îţi doresc succes!

 

P.S. Mulţumesc Editurii Polirom pentru susţinere!

Citeşte şi:

39 de comentarii la „Trei cărți, de la trei scriitori români de azi, pot fi ale tale”

  1. George Becali, George Copos, Gigi Netoiu……ba nu …..Radu Cosasu, Radu Paraschivescu, Radu Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *