O ierarhie subiectivă a scriitoarelor

  •  
  •  
  •  
  •  

Recent, v-am rugat să nominalizaţi trei scriitoare. Erau în joc cele trei cărţi ale unui concurs, dar şi un fel de ierarhie extrem de subiectivă. Nu vă ascund, miza mea nu a fost ierarhia, cât încă un articol în care numele scriitoarelor să fie pomenit. În felul acesta, poate că unii pasionaţi de lectură ori cei curioşi să descopere nume şi stiluri noi vor găsi ceva pe placul lor.

În ce mă priveşte, trebuie să vă spun că nominalizările mă împing de la spate să o citesc în sfârşit pe Ioana Pârvulescu. Nu de alta, dar este singura dintre primele 14 scriitoare de mai jos de care încă nu am citit nimic, deşi am auzit numai de bine despre scriitura sa.

Ca să nu lungesc povestea, că sunt multe de citit, iată rezultatul numărătorii celor 52 de răspunsuri validate.

Camelia Cavadia – 18 nominalizări

Ioana Pârvulescu – 16

Doina Ruști – 12

Simona Antonescu – 11

Simona Popescu şi Cristina Nemerovschi – 9 (am inclus aici şi nominalizarea pentru Anna Vary, pseudonimul Cristinei)

Ileana Vulpescu şi Lavinia Branişte – 7

Gabriela Adameşteanu şi Ana Blandiana – 6

Veronica D. Niculescu, Ana Maria Sandu şi Nora Iuga – 5

Ana Barton – 4

Ligia Ruscu, Herta Muller şi Marta Petreu – 3

Ioana Bâldea Constantinescu, Florina Ilis, Svetlana Cârstean, Ana Mănescu şi Nataşa Alina Culea – 2

Simona Sora, Florina Zaharia, Liliana Corobca, Lavinia Bălulescu, Aurora Liiceanu, Ioana Nicolaie, Mara Wagner, Monica Ramirez, Petronela Rotar, Nina Cassian, Mihaela Miroiu, Cristina Andrei, Daniela Zeca, Ligia Ţibu, Andreea Chiuaru şi Angela Marinescu – 1

 

Credit foto: Diana Zamfirescu, Ioana Pârvulescu, Constantin Piştea

Citeşte şi:

5 comentarii la „O ierarhie subiectivă a scriitoarelor”

  1. Foarte subiectiv topul. Altfel nu inteleg cum Camelia Cavadia poate sa apara inaintea unor nume deja consacrate ca Doina Rusti, Gabriela Ademesteanu, Ileana Vulpescu. Dar multumim pentru idee. Asa gasim nume noi. Pentru mine primul loc din top este o noutate de cautat pe google.

    1. Sunt multe detalii care influenteaza acest “clasament”. Vorbim de online, de o anumita categorie de cititori care se informeaza asa, de anumiti cititori care sunt dispusi sa-si sustina scriitoarea preferata… Probabil daca as face un top cat de cat adevarat 🙂 as publica textul chiar asa, orientat pe top, si l-as lasa activ nu doar cateva zile, ci cateva saptamani sau chiar luni. Ma bucur ca ati inteles corect intentia mea.

  2. Le-as adauga pe Cella Serghi si pe Nora Iuga. De la Natasa am citit Lupii trecutului si Arlechinul. Ambele exceptionale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *