Radu Găvan, fragment olograf din cel mai recent roman

  •  
  •  
  •  
  •  

“Diavoli fragili” este un roman ambiţios, care îl confirmă pe Radu Găvan. Am scris deja despre “Diavoli fragili”, am şi publicat un interviu cu autorul – când tocmai apăruse cartea sa de proză scurtă, “Amurgul unui scriitor” -, aşa că n-a mai rămas decât să-l readuc în atenţie cu un fragment olograf. 🙂 Fragmentul face parte din “Diavoli fragili”, roman apărut în urmă cu câteva luni la Editura Pandora M şi a cărui cronică o puteţi citi aici.

De asemenea, vă recomand şi interviul amintit, în care Radu Găvan spune, printre altele, că n-ar putea să scrie comercial, doar pentru a şti că se va vinde. “Cititorii, de multe ori, se întâmplă să fie atraşi de lecturile facile, de clişee. Nu e prea politicos ce spun acum, dar ăsta e adevărul. Şi se întâmplă nu doar în literatură. Eu n-aş putea să scriu ceva comercial, să scriu doar ca să se vândă. Îmi doresc să fac lucrul ăsta scriind ce vreau eu, nu ce aşteaptă publicul. Să fim serioşi, dacă vrei să iubeşti pe cineva, trebuie să te iubeşti pe tine în primul rând.”

Şi dacă vreţi să-l descoperiţi şi mai bine pe Radu Găvan, tot aici, pe blog, puteţi descoperi ce am scris despre “Exorcizat”, debutul său surprinzător.

Născut la 29 decembrie 1978, în Bucureşti, Radu Găvan a publicat povestiri şi articole în Revista de Suspans, Revista de Cultură Familia, Catchy şi Arts United. „Exorcizat”, romanul său de debut, a fost publicat în 2014 la editura Herg Benet. În 2015 a primit Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru debut, „Mircea Ciobanu“. A fost nominalizat la Festival du premier roman de Chambéry 2016, Premiile Accente şi RomCon 2015 pentru cel mai bun roman de debut. În 2016 a primit Premiul I la Festivalul „Alexandru Macedonski” pentru cel de-al doilea său roman, „Neverland” (Herg Benet). Tot în 2016, a publicat în format electronic “Amurgul unui scriitor”, colecţie de proză scurtă. În 2017, la Pandora M a apărut “Diavoli fragili”, cel mai nou titlu semnat Radu Găvan.

Citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *