Despre “Mici drame în căutare de rating”

  •  
  •  
  •  
  •  

„Mici drame în căutare de rating” strânge peste 100 de texte pe care le-am publicat în ultimii ani în „Observatorul militar”. Găzduite în pagina de opinii a săptămânului, multe dintre ele au stârnit reacţii diverse. Unii s-au supărat şi le-au criticat răutăcios, câţiva m-au sunat şi mi-au spus eufemistic să am grijă, alţii s-au amuzat şi au arătat cu degetul către altcineva fără să-şi dea seama că, măcar parţial, textele erau şi despre ei…

Una peste alta, lăsând reacţiile deoparte, textele acestea mi-au oferit mici bucurii atunci când le-am scris. Asta, chiar dacă nu întotdeauna am reuşit să mă rup total de universul în care scriam şi să nu mă cenzurez. Compromisul, pentru a livra până la urmă nişte texte care mi se cereau, a fost să recurg la mijloace literare. Mi-am amintit mult din şcoala militară, am ficţionalizat, am făcut tot felul de scenarii pentru a diseca o atitudine ori o chestiune care nu-mi plăcea din „ordinea de zi” şi a ieşit… ce a ieşit.

„Mici drame în căutare de rating”, conform editurii Next Page, cea care a acceptat să mă găzduiască,  „prezintă fine treceri de la chestiuni militare la literatură, film, teatru, muzică sau sport (și viceversa). Tonul este când grav, când vesel, când emoționant, când tăios.”

Ziarele s-au dus, cartea rămâne. Unii foşti colegi îmi spuneau că pe ziar se poate servi masa de prânz ori că ziarul poate împacheta diverse. Şi cartea poate servi la multe lucruri în afară de lectură. 🙂 Însă pentru mine „Mici drame în căutare de rating” va reprezenta peste ani un sfârşit de etapă, capătul unei pagini pe care am ţinut să nu o dau indiferent la o parte.

Pentru detalii despre carte, vă rog să o urmăriţi cu un like pe pagina de Facebook dedicată, Mici drame în căutare de rating. Mulţumesc!

Citeşte şi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *