Interviu cu Andreea Răsuceanu despre romanul „Vântul, duhul, suflarea”

constantinpistea

constantinpistea

Vântul, duhul, suflarea, noul roman al Andreei Răsuceanu, a apărut de curând în colecţia Fiction Ltd. a Editurii Polirom şi pleacă de la tragedia unui frontierist, care încearcă să fugă de comunism trecând Dunărea.

Gabriela Adameşteanu a spus deja că Vântul, duhul, suflarea este romanul anului 2020. Un compliment care ar trebui să avanseze cartea aceasta în fruntea listei oricărui cititor împătimit de literatură română. Ce aşteptări ai tu de la roman? Ţi-ar plăcea ca el să ajungă pe biroul unei anumite categorii de cititori, te gândeşti la cineva anume?

Ca orice scriitor, îmi doresc să am cititori cât mai mulți și mai diferiți, fiecare reacție a lor, legată de carte, e o mare bucurie, care te hrănește și compensează multe lucruri. Nu știu dacă oamenii își dau întotdeauna seama că, în mare măsură, pe lângă plăcerea de care se vorbește mereu, scrisul presupune multă singurătate, luptă cu textul, cu tine, sacrificii de tot felul, care înseamnă uzură, mai ales în timp. Scrisul poate fi și obositor, epuizant, uneori e ca și cum te-ai juca inconștient cu terminațiile unor nervi foarte sensibili.

Interviul integral poate fi găsit aici: citestema.ro.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comments