Written by 8:49 AM reviste

De la o foarte bună scriitoare de thrillere: Simone van der Vlugt – Romane istorice cu amprentă feministă

Simone van der Vlugt este una dintre cele mai cunoscute scriitoare neerlandeze contemporane. De la cărți pentru copii, la romane istorice și thrillere, ea a dovedit că poate scrie în mai multe registre. Versatilă și prolifică, van der Vlugt a trimis primul manuscris către o editură la vârsta de treisprezece ani (este născută în 1966, la Hoorn) și a debutat în 1995 cu un roman istoric despre vrăjitoare, Talismanul. Ciclul său de romane polițiste care o are în centru pe detectiva Lois Elzinga a stat la baza serialului Lois (2018).

Foarte interesant este că, împreu­nă cu soțul ei, Simone scrie și cărți de călătorie. Wim este responsabil de fotografii, iar Simone completează cu textul. Așa s-a întâmplat cu volumele pe care le-au scris în ur­ma călătoriilor în Portugalia (Fado e Festa – Fado și sărbătoare) și în Belgia (Friet & Folklore – Cartofi prăjiți & folclor).

În cele ce urmează vă povestesc cum am găsit cele două romane istorice pentru adulți care i-au apărut până acum în limba română, la Editura Polirom, datorită traducerilor din neerlandeză ale lui Gheorghe Nicolaescu.

Textul integral, aici: suplimentuldecultura.ro.

(Visited 14 times, 1 visits today)
[mc4wp_form id="5878"]
Close